AcasăNewsAlegeri legislative in Grecia. Tsipras: "Grecii nu-i pot lasa pe altii sa...

Alegeri legislative in Grecia. Tsipras: „Grecii nu-i pot lasa pe altii sa decida pentru ei”

In Grecia au loc, duminica, alegeri legislative anticipate, dupa ce fostul premier, Alexis Tsipras, s-a declarat nemultumit de modul in care multi dintre colegii sai de partid privesc acordul cu creditorii internationali.

Astfel, Tsipras a decis ca este momentul ca principalele partide sa ajunga, din nou, la mana grecilor de rand, sperand si intr-o reinnoire a sprijinului parlamentar.

Fostul premier si-a exprimat si el votul, duminica, iar la iesirea de la urna a venit cu un nou discurs convingator.

„Vom depasi dificultatile cu pasi siguri. Am demonstrat deja ca putem deschide drumuri chiar si atunci cand pareau ca nu pot fi deschise. Grecii isi vor lua viitorul in propriile maini pentru ca nu-i pot lasa pe altii sa decida in locul lor. Poporul va confirma tranzitia spre o noua epoca, oferind mandatul unui guvern pe termen lung de care tara are nevoie si care este dispus sa lupte”, a spus Tsipras.

Ultimele informatii arata ca Syriza, partidul condus de Tsipras, se bate pentru suprematie cu Noua Democratie, grupul condus de Vangelis Meimarakis. Marea problema este ca niciunul dintre cele doua partide nu pare sa aiba puterea de a obtine majoritatea parlamentara si va trebui sa formeze o coalitie cu alte partide mai mici.

author avatar
Cristi Ionita
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger