AcasăNewsAlegeri in Moldova: Igor Dodon si Maia Sandu au intrat in turul...

Alegeri in Moldova: Igor Dodon si Maia Sandu au intrat in turul II

Cum niciun candidat nu a obtinut majoritatea la prezidentialele de duminica, moldovenii sunt asteptati din nou la vot, de aceasta data pentru alege dintre cei doi candidati care s-au calificat in turul II al alegerilor pentru prima functie in Republica Moldova.

La aceasta concluzie s-a ajuns dupa centralizarea datelor preliminare, iar numele celor doi candidati care se vor lupta pe 13 noiembrie, in cadrul turului secund al procesului electoral menit sa dea noul presedinte moldovean, primele alegeri prin vot dirct dupa doua decenii, sunt Igor Dodon si Maia Sandu.

Au fost prelucrate deja aproape toate voturile exprimate atat la Chisinau, cat si in Romania si in alte state de catre cetatenii moldoveni cu drept de vot. Iar dupa centralizarea a 99,33 % din optiunile electorale exprimate, luni dimineata s-a anuntat ca socialistul rusofil Igor Dodon a obtinut 48, 26% din voturi, in timp ce proeuropeana Maia Sandu, candidat din partea Partidului Actiunii si Solidaritate – 38, 42%.

Ar mai fi de mentionat faptul ca s-a mai anuntat oficial faptul ca, seara trecuta, la ora 21, cand s-au inchis urnele, rata de participare la vot a depasit cu putin 49%. ceea ce inseamna ca alegerile au putut fi valitate, legea moldoveana presupunand ca pentru validare era necesar ca la urne sa se prezinte o treime din numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale.

author avatar
Cristina Stefan
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger