AcasăNewsALEGERI FRANTA - UPDATE 2: Prezenta la urne, mai mare ca in...

ALEGERI FRANTA – UPDATE 2: Prezenta la urne, mai mare ca in primul tur. Cei doi candidati, Hollande si Sarkozy, au votat

UPDATE 2 – Participarea la vot in turul doi al alegerilor prezidentiale din Franta era, duminica, la orele pranzului, de 30, 66%, cu doua procente mai mare decat prezenta inregistrata la urne in acelasi interval orar, in primul tur (28,29%), a anuntat Ministerul francez de Interne, citat de Le Figaro. Rezultatele oficiale partiale ale scrutinului vor fi anuntate dupa ora locala 20 (ora 21- ora Romaniei).

UPDATE 1– Presedintele francez Nicolas Sarkozy a votat in jurul orei locale 11:50, la Liceul Jean de la Fontaine, din Paris, avand-o alaturi pe sotia sa, Carla Bruni-Sarkozy. Presa locala a scris ca Prima Doamna a Frantei si-a uitat cartea de identitate in sectia de votare. Hollande si-a exprimat intentia de vot in jurul orei locale 10, in orasul Tulle. Candidatul socialist a fost insotit de partenera sa, Valerie Trierweiler.

Francezii sunt chemati la urne, duminica, 6 mai, pentru a-si alege viitorul presedinte. Conform celor mai recente sondaje, inainte de turul doi al scrutinului prezidential, socialistul Francois Hollande il devansa pe actualul presedinte, Nicolas Sarkozy, cu patru procente.

Sectiile de votare s-au deschis in aceasta dimineata, pentru ca francezii sa isi poata exprima optiunea in turul doi al prezidentialelor. Sondajele date publicitatii cu scurt timp inainte de incheierea campaniei electorale din Franta, il cotau pe Hollande cu 52% din intentiile de vot, in vreme ce actualul lider Nicolas Sarkozy a obtinut doar 48%.

In primul tur al alagerilor prezidentiale, desfasurat pe 22 aprilie, candidatul socialist Francois Hollande a obtinut 28,6% din voturi, in timp ce actualul lider de la Palatul Elysee, Nicolas Sarkozy, a primit 27,2% din voturile francezilor.

author avatar
Cristina Stefan
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger