AcasăNewsUPDATE Alegeri europarlamentare 2019 si referendum pe Justitie. Prezenta la vot

UPDATE Alegeri europarlamentare 2019 si referendum pe Justitie. Prezenta la vot

ALEGERI LOCALE 2020, EXIT POLL. Primele rezultate parțiale după închiderea urnelor

Romanii cu drept de vot sunt asteptati, in aceasta ultima zi a saptamanii, sa isi exprime optiunile electorale la alegerile pentru Parlamentul European. Dupa cum se stie deja, in aceeasi zi cu scrutinul europarlamentar, presedintele Iohannis a ales sa convoace referendumul pe justitie. 

UPDATE: La ora 17, prezenta la urne la alegerile europarlamentare era, potrivit BEC, de 35,01 %. La referendum, prezenta la urne era de 29,11 %.

UPDATE 15.03 Cifrele postate pe pagina electronica a Biroului Electoral Central indicau o prezenta la urne de 27,80 %, iar la referendum de 22,93 %.

In Capitala, prezenta la urne la europarlamentare era de 30,22 %, in timp ce la referendum de 25,38 %.

UPDATE: La ora 13, prezenta la urne la scrutinul pentru Parlamentul European era de 19,90 %, in timp ce la referendum era de 16,26 %.

UPDATE: La ora 12, prezenta la urne indicata pe site-ul BEC, unde datele sunt actualizate, reamintim, in timp real, era de 15,06 % la europarlamentare, respectiv, 12,16 % la referendum.

UPDATE: Conform BEC, prezenta la urne la alegerile europarlamentare la ora 11.30 era de 12,77 %, in timp ce la referendum de 10,28 %.

Sectiile de votare din Romania s-au deschis la ora 7. Iar din cate a anuntat Biroul Electoral Central, cifrele fiind actualizate in timp real pe site-ul BEC, in jurul orei 9 reiesea ca din totalul de 18.267.732 de romani inscrisi pe liste permanente si speciale, 520.326 fiind votanti pe liste permanente si speciale, isi exprimasera optiunile electorale 614.819 de votanti, prezenta la urne fiind de 3,36 %.

Datele anuntate de BEC pentru referendum, corespunzatoare aceleiasi ore indica faptul ca au fost 506.615 de votanti, adica 2,77 % prezenta la urne.

Amintim ca romanii care merg la urne – sectiile fiind deschise pana la ora 21 – au posibilitatea sa opteze pentru a vota la europarlamentare, urmand sa primeasca un buletin de vot. In cazul in care doresc sa isi exprime optiunea si la consultarea populara pe justitie, vor primi alte doua buletine de vot, cate unul pentru fiecare din cele doua intrebari alese de Klaus Iohannis. Concret, la referendum, romanii sunt chemati sa raspunda cu „Da” sau „Nu” la urmatoarele intrebari:
1. ”Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?”
2. ”Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?”.

177 afisari

1 COMENTARIU

  1. Proasta care a scremut compunerea de mai sus are deficiențe graaaave la limba română. Nu mai disecăm, e pierdere de vreme. E drept că nici colegii de breaslă (hau!) nu sînt mai breji.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger