AcasăNewsAlegeri europarlamentare 2014: 190 de sectii de votare pentru romanii din strainatate

Alegeri europarlamentare 2014: 190 de sectii de votare pentru romanii din strainatate

Romanii care sunt in strainatate, fie ca locuiesc acolo, ori sunt plecati doar in concediu sau in deplasare de serviciu peste granita,  pot vota duminica la alegerile europarlamentare pe listele suplimentare.

Sectiile de votare din strainatate se deschid la 7.00, ora locala, si se inchid la 21.00, ora locala. Cei care la ora 21.00 se afla in sectia de vot, dar nu au apucat sa isi exprime optiunea, au dreptul sa o faca, chiar daca programul oficial s-a incheiat.

Cei care merg la urne trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate valabil – buletin, carte de indentitate sau pasaport – si pot merge la orice sectie de votare amenajata in strainatate, unde vor fi inscrisi pe listele electorale suplimentare. La acest scrutin nu se va folosi cartea de alegator.

Pentru europarlamentare au fost amenajate in strainatate 190 de sectii de votare, in ambasade, consulate si la reprezentantele Insitutului Cultural Roman din alte state. Lista sectiilor poate fi gasita pe site-ul Ministerului de Externe.

Reguli sunt si pentru cetatenii straini care locuiesc in Romania. Daca si-au exprimat intentia de a vota pentru membrii romani din Parlamentul European, ei pot face acest lucru la sectiile de vot la care au fost deja arondati.

Turistii straini aflati in Romania in ziua alegerilor vor vota doar la sectiile amenajate de ambasadele statelor de resedinta.

 

author avatar
Alina Costache
575 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger