AcasăNewsALDE a ramas fara ”impresar”

ALDE a ramas fara ”impresar”

Miza scandalului in care este implicat Bogdan Olteanu nu este milionul de euro primit ca mita, ci punerea definitiva pe butuci a lui Calin Popescu Tariceanu, cu ALDE-le sau cu tot.

La lansarea sa pe prima scena politica a tarii in 2006 (cand, dupa victoria Aliantei DA, Tariceanu a reusit sa-l puna in fruntea Camerei Deputatilor), despre Bogdan Olteanu se stia doar ca este finul (de cununie) al lui Calin Popescu Tariceanu si un tanar liberal extrem de ambitios si talentat in trasul sforilor. Foarte repede, s-a aflat despre Olteanu si ca, in calitate de nepot al cominternistei Ghizela Vass (membru de frunte al PCR din 1933 si, ulterior, membru al CC al PCR), imbina in mod armonios trecutul comunist cu prezentul liberal. In afara acestor detalii genealogice, Bogdan Olteanu s-a facu remarcat prin amantlacul cu Alina Gorghiu – doar o tanara penelista obscura la aceea vreme si preocupata mai mult de divortul lui Olteanu decat de evolutia statului de drept.

Amanta

Desi se parea ca numirea lui Bogdan Olteanu la BNR il indeparteaza pe acesta de scena politica, lucrurile nu au decurs asa. Poate si din cauza ca a rupt relatia cu Gorghiu si s-a intors la sotie, finul Olteanu a tinut aproape de nasul Tariceanu. Atat de aproape incat a avut grija sa faca vid in jurul lui Tariceanu atunci cand acesta si-a tras partid, una dintre victimele brutal inlaturate de Olteanu de langa liderul ALDE fiind, de exemplu, Cristian Boureanu. Si asa ajungem in zilele noastre, cand Bogdan Olteanu a fost priponit in arest la domiciliu pentru vina de a se fi lasat mituit in trecut de Sorin Ovidiu Vantu, in schimbul sustinerii numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

 

Scoterea din joc a lui Tariceanu, adevarata tinta a scandalului Olteanu

La prima vedere, toata afacerea se invarte in jurul acestei mite de un milion de euro. Care, sa fim sinceri, este de fapt un mizilic in raport cu sumele ametitoare date in Romania pentru ocuparea anumitor functii sau pentru obtinerea de contracte, retrocedari etc. In realitate, miza o reprezinta punerea sub obroc a lui Calin Popescu Tariceanu si destructurarea ALDE din moment ce Bogdan Olteanu era cunoscut drept ”impresarul” sefului ALDE. Respectiv persoana care se ocupa de racolarea oamenilor grei pentru partidul lui Tariceanu si singura voce de care asculta acesta din urma. Ceea ce inseamna si ca, odata priponit Olteanu, Tariceanu ramane fara secund si om de incredere (care pe deasupra era si viceguvernator BNR, postura in care putea functiona ca un ”magnet” pentru posibilii adepti ALDE) si se poate bizui doar pe declaratiile sale anti-sistem. Ba mai mult, conform ultimelor date legate de ancheta DNA, Olteanu si-a si dat in gat nasul, recunoscand in fata procurorilor ca ”a intervenit” la premierul Tariceanu pentru numirea lui Mihaiu. Si uite asa se ajunge din nou la vechea vorba: fereste-ma Doamne de prieteni (fini), ca de dusmani ma feresc si singur.

author avatar
Simona Badulescu
1.962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger