AcasăNewsAlcoolemie record: Un tanar a baut pana a ajuns la spital in...

Alcoolemie record: Un tanar a baut pana a ajuns la spital in coma de gradul IV

Un tanar de numai 20 de ani a reusit sa-i uimeasca pe medicii ieseni, dupa ce a ajuns la spital in coma alcoolica de gradul IV, cu o alcoolemie de 7,3 mg/l alcool pur in sange.

Barbatul a baut toata noaptea cu mai multi prieteni, dar la un moment dat a inceput sa se simta rau, astfel ca unul din tovarasii sai de pahar a chemat ambulanta pentru a-i acorda ajutor medical. Conform bzi.ro, Daniel P., din Pascani, a ajuns miercuri dimineata la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi cu o alcoolemie de 7,3 mg/l alcool pur in sange. Medicii de la Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) Toxicologie incearca sa ii salveze viata, insa spun ca starea sa se mentine foarte grava.

Tanarul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie “Socola” din Iasi unde va ramane internat pana isi va reveni complet. Medicii spun ca astfel de cazuri sunt tot mai frecvente in randul tinerilor. In urma cu doua zile, o fata in varsta de 13 ani, tot din Iasi, a ajuns si ea in coma alcoolica la spital dupa ce a baut cu prietenii. Cadrele medicale au fost socate cand au vazut ce are o alcoolemie de 1,55 mg de alcool pur in sange.

author avatar
Andra Nesu
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger