AcasăUtileMeteoALARMĂ de la ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”....

ALARMĂ de la ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”. Unde vine toamna

ploi

Vremea se schimbă radical, dar de luni. În acest weekend, încă mai avem temperaturi de vară. Gradele din termometre vor scădea accentuat, iar furtunile violente vor mătura tot mai multe

Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru România TV.

Ploile vin de duminică

„De duminică vor reveni ploile. Rămânem însă cam toată săptămâna care urmează cu maxime termice în general între 24 și 30 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, iar de marți așteptăm ca și precipitațiile să fie tot mai puține. Deci, vom avea un început de toamnă în general calm, mai lipsit de fenomene de intensitate maximă”, a precizat Florinela Georgescu, de la ANM.

În Capitală, vremea se va menţine călduroasă, astfel cã temperatura maximă va fi de 32 grade, iar minima se eva încadra între 15 și 17 grade Celsius. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, însă începând din orele serii vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţi mari de apă

Luni, 4 septembrie, conform ANM, vremea se va răcori şi în jumătatea de sud-est, astfel cã valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor specifice datei, cu maxime cuprinse între 22 şi 31 grade Celsius şi minime între 9- 10 grade în depresiuni şi 21-22 grade Celsius pe litoral.

În regiunile sudice, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorãri temporare şi local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia şi în Carpaţii Meridionali, cantităţile de apă vor fi însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros şi pe spaţii mici va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vestică a ţării şi la munte şi doar izolat în celelalte zone. Pe areale restrânse, în a doua parte a nopţii se va forma ceaţă.

Și în București vremea se va răcori, temperaturile diurne devenind normale pentru începutul lunii septembrie, cu maxima în jurul a 27 grade Celsius.

Cerul va avea înnorări mai ales pe parcursul zilei când temporar va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 16 grade Celsius, posibil mai scăzută în zona periurbană.

author avatar
Andrei Ștefan
5.047 afisari
Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger