AcasăNewsAlarmă cu un avion F-16 românesc! A pierdut în zbor rezervorul extern,...

Alarmă cu un avion F-16 românesc! A pierdut în zbor rezervorul extern, când lansa o bombă de antrenament

avion f 16Alarmă cu un avion F-16 românesc! A pierdut în zbor rezervorul extern, când lansa o bombă de antrenament

Un avion F-16 a pierdut în zbor rezervorul extern și alte piese, în timp ce lansa o bombă de antrenament. Evenimentul a fost raportat de către pilot, care, potrivit Forțelor Aeriene Române, nu a avut viața în pericol și nici integritatea aparatului de zbor nu a avut de suferit.

Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol.

Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, transmit Forțele Aeriene Române.

Forţele Aeriene Române au 17 avioane de luptă

Forţele Aeriene Române au acum în dotare 17 avioane de luptă F-16 Fighting Falcon. Ele operează în Escadrila 53 sub numele “WARHAWKS” (Şoimii războiului –n.red.) şi sub deviza “We prey, they pray”.

Avioanele de luptă sunt dotate cu varianta de soft Tape 6, care este şi ultima şi cea mai modernă versiune instalată pe avioanele de acest tip.

Aceasta permite o mai bună precizie a radarelor, multiple îmbunătăţiri ale senzorilor de zbor, dar şi lansarea de rachete de ultimă generaţie în procedură “trage şi uită“. De altfel, compania americană Raytheon Missile Co.

A livrat către Forţele Aeriene astfel de rachete aer – aer de ultimă generaţie de tip AMRAAM. Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile, pe scurt AMRAAM, este o rachetă aer-aer ultramodernă cu rază medie de acţiune (dincolo de raza vizuală), cu radar activ propriu. Conform unor specialişti, racheta AMRAAM are puţini rivali pe piaţă.

author avatar
Andrei Ștefan