AcasăNewsAlarmă cu BOMBĂ pe aeroportul din Cluj! Panică la bordul aeronavei care...

Alarmă cu BOMBĂ pe aeroportul din Cluj! Panică la bordul aeronavei care pleca spre Luton

avion

O cursă WizzAir cu 149 de pasageri la bord, care trebuia să plece, duminică dimineaţă, de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj cu destinaţia Luton, Marea Britanie, a decolat cu trei ore şi jumătate întârziere, duminică, în urma unei alarme cu bombă.

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-au aplicat procedurile de verificare a aeronavei şi a pasagerilor, constatându-se că a fost vorba despre o alarmă falsă.

Ameninţare prin telefon

Conform datelor furnizate de reperezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, un apel telefonic primit, duminică dimineaţă, anunţa o ameninţare privind siguranţa şi securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj – Napoca – Luton.

„În această dimineață, o persoană a semnalat telefonic la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj o amenințare privind siguranța și securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj-Napoca – Luton”, au anunțat reprezentanții aeroportului din Cluj.

Emoţii pentru 149 de pasageri

Conform acestora, la bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri și echipajul de cabină. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei și a pasagerilor.

La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri şi echipajul de cabină. A fost activat imediat planul de urgenţă şi au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei ameninţări de securitate, fiind alertate toate instituţiile competente.

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei şi a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o ameninţare la securitatea şi siguranţa pasagerilor”, transmit reprezentanţii aeroportului.

Pasagerii au fost reîmbarcaţi, iar aeronava a decolat în siguranţă, la ora 9:54, spre Luton, cu o întârziere de aproximativ trei ore şi jumătate.

author avatar
Andrei Ștefan