AcasăNewsALARMĂ cu BOMBĂ în centrul Bucureştiului? Ce a găsit SRI-ul a stârnit...

ALARMĂ cu BOMBĂ în centrul Bucureştiului? Ce a găsit SRI-ul a stârnit panică!

genisti SRIPachet suspect, în România, la graniţa cu Ucraina. Din interior se auzeau sunete ciudate. Ce au găsit el, când l-au deschis

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis, vineri, că investighează, în urma unui apel la 112, cazul unui bagaj suspect aflat în Piaţa Naţiunilor Unite.

“Bagaj suspect în zona Piaţa Naţiunilor Unite, apel la 112. Procedurile standard, suntem la faţa locului, împreună cu structurile MAI”, a precizat SRI. Circulația în zonă a fost blocată.

Trupele anti-tero au securizat zona

Alerta a fost dată prin apel la 112, când o persoană a semnalat prezența unui bagaj, în fața unei biserici, în apropierea Pieței Națiunilor Unite, din București.

Imediat, zona a fost împânzită de mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, până în momentul sosirii celor din Brigada Antitero, serviciu din subordinea SRI.

Un perimetru de aproximativ de 500-600 de metri, care a fost blocat de către oamenii legii, este acum zona de acțiune a specialiștilor Antitero. Nimeni nu poate intra în acest permiteru stabilit de oamenii legii.

Au deschis bagajul şi…

Cum au acţionat specialiştii? Cu un robot care a mers în locul unde se afla bagajul, pentru a stabili conținutul acestuia. Robotul are capacitatea de a deschide acel rucsac. Brigada Antitero are inclusiv capacitatea de a scana bagajul cu infraroșu.

Expertul de la genişti, îmbrăcat într-un combinezon pentru protecție, a scanat conținutul bagajului, după care s-a apropiat de bagaj. Operațiune a fost încheiată cu succes. Bagajul suspect a fost deschis de către specialiștii Brigăzii Antitero. Ce au găsit înăuntru? Nimic. Pachetul era gol.

author avatar
Andrei Ștefan
434 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aiurea, a fost un antrenament al structurii Antitero. Se vedea după cum acționau „specialiști”. Se mișcau alene, fără precauții, de parcă erau la demonstrații.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger