AcasăNewsAlarmă! Amenințări la adresa securității naționale a României. Şedinţă CSAT, de urgenţă

Alarmă! Amenințări la adresa securității naționale a României. Şedinţă CSAT, de urgenţă

Alarmă! Amenințări la adresa securității naționale a României. Şedinţă CSAT, de urgenţăAdministraţia prezidenţială a anunţat că, marţi, va avea loc o şedinţă a CSAT. Consiliul Suprem de Apărare a Țării se va reuni, aşadar, la Palatul Cotroceni. În cadrul întrunirii, care va fi condusă de către președintele României, Klaus Iohannis, se vor analiza riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, prognozate pentru anul 2021.

Administraţia prezidenţială a anunţat că, marţi, va avea loc o şedinţă a CSAT. Consiliul Suprem de Apărare a Țării se va reuni, aşadar, la Palatul Cotroceni. În cadrul întrunirii, care va fi condusă de către președintele României, Klaus Iohannis, se vor analiza riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, prognozate pentru anul 2021.

Premierul Lodovic Orban va participa online la această şedinţă, întrucât se află în izoloare, din cauza amenninţării de infectare cu COIVID-19. Prim-ministrul s-a testat luni pentru noul coronavirus, după ce zilele trecute a fost invitat la un post de televiziune, iar moderatorul emisiunii a fost ulterior testat pozitiv cu COVID-19. Primul test al lui Orban a ieşit negativ, dar va mai rămâne în izolare până joi, când va fi testat din nou.

Cum arată ordinea de zi? Vor fi subiecte referitoare la analiza strategică a apărării

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la analiza strategică a apărării, Carta Albă a Apărării, planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, prognozate pentru anul 2021.

Marți, 6 octombrie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință”, se arată într-un comunicat al Președinției. „În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, se mai precizează în acelaşi comunicat.

Iată, pe scurt, ce se va discuta, marţi, în şedinţa CSAT:

Analiza strategică a Apărării;

– Carta Albă a Apărării;

– Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024;

– Riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, prognozate pentru anul 2021.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Ludovic Orban a lipsit de la evenimentele de luni

Premierul și-a suspendat participarea la evenimentele programate luni. Acesta trebuia să participe, la ora 9.00, la o vizită de lucru a vicepremierului Raluca Turcan, împreună cu primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, la Ministerul Fondurilor Europene. La ora 14.00, avea programată o vizită de lucru la Uzina Mecanică București, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, și cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Testul a ieşit negativ, dar va mai face unul joi.

author avatar
Andrei Ștefan