AcasăNewsAl Treilea Razboi Mondial va dura cateva minute

Al Treilea Razboi Mondial va dura cateva minute

Folosirea armelor nucleare va fi, practic, inevitabila in cazul unei noi conflagratii mondiale, afirma expertii americani.

Cursa înarmării va duce la un măcel fulger

In cazul in care va izbucni un razboi in care vor fi implicate Statele Unite si/sau NATO, pe de-o parte, si Rusia sau eventual China, pe de alta parte,  orice confruntare militara conventionala nu va intarzia sa degenereze in conflict nuclear, desigur, limitat, dar care va fi ”rapid si implacabil”, sunt de parere anumiti reprezentanti ai comandamentului militar american, citati de Inquisitr. Generalul Mark A. Milley, seful Statului Major al Fortelor Terestre americane, a declarat anterior ca, intr-un  conflict intre marile puteri militare din lume, inteligenta arficiala si armele de precizie de noua generatie vor fi principalele mijloace utilizate in lupta. Folosirea acestor arme ar pune capat oricarui razboi, chiar conventional, in cateve minute.

Masinile de lupta decid, nu oamenii

Un alt general american, William Hix, estimeaza la randul lui, ca ”un conflict conventional, daca ar izbucni imediat, ar fi la randu sau ”sangeros si rapid”. Pe de alta parte, generalul este convins ca progresul tehnologic va avea drept consecinta nasterea unor noi relatii intre oameni si masinile de  lupta. Acestea din urma vor functiona mai rapid si vor decide din ce in ce mai des in locul oamenilor, ceea ce va constitui o provocare cruciala pentru umanitate. Pentru moment, se observa in zonele conflictelor regionale ca marile puteri  se folosesc de ele pentru a-si promova interesele, fara a participa in mod direct la lupta. Aceste conflicte se desfasoara la ora actuala in Ucraina, Siria si in Pacific. Ele sunt insa teatre de operatiuni susceptibile sa declanseze o noua cursa a inarmarii intre Statele Unite, Rusia si China, tari care vor pune la punct armamente din cele mai sofisticate pentru razboaiele din noua generatie.

author avatar
Tudor Borcea
1.728 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger