AcasăNewsAl- Qaida pregateste Apocalipsa de Craciun

Al- Qaida pregateste Apocalipsa de Craciun

Organizatia terorista pregateste o serie de cinci atentate simultane, similare cu cele din 11 septembrie 2011 de la New York, in perioada Craciunului. Sunt vizate Londra si alte orase orase importante din Europa.

Scenariul 9/11 s-ar putea repeta si cu ocazia celei mai mari sarbatori a crestinilor

Postul american Fox News a difuzat un raport potrivit caruia organizatia terorista Al- Qaida planuieste sa arunce in aer cinci avioane comerciale, toate cu destinatia Europa, in timpul sarbatorilor de Craciun. Prin aceste acte teroriste Al-Qaida vrea sa atraga atentia Occidentului, care este la ora actuala mobilizat in lupta contra organizatiei teroriste Statul Islamic. ”Sunday Expres”, citand responsabili cu securitatea britanici sub protectia anonimatului, arata ca aceste informatii sunt ”serioase si credibile”, de maniera in care autoritatile aeroportuare au in vedere si interzicerea pasagerilor de a urca la bordul avioanelor cu bagaje de cabina. ”Ni s-a indicat faptul ca cinci avioane vor fi utilizate pentru explozii deasupra unor orase importante din Europa. Este vorba de ceva la scara mare”, a informat ziarul, citand un inalt responsabil cu securitatea unuia din cele mai mari aeroporturi din Europa. Pe de alta parte, posibilitatea ca bagajele de mana sau dispozitivele electronice sa fie interzise la bordul avioanelor de linie este redusa, marile companii aeriene fiind dispuse sa-si asume riscuri sau sa intareasca activitatea de control aeroportuar decat sa piarda sume uriase de bani.

Teroristi blonzi, cu ochi albastri si femei

Pentru moment, guvernele europene nu au facut nici o declaratie vizavi de aceste amenintari. Scotland Yard a informat doar ca, de la inceputul anului, cinci atentate au fost dejucate pe teritoriul britanic si 270 de persoane au fost arestate pentru terorism.  Expertii in securitate sunt de parere, pe de alta parte, ca organizatiile teroriste isi modifica si profilul atacatorilor. Sally Leivesley, un fost consilier de risc al Home Office (departamentul Guvernului Marii Britanii pentru securitate, imigratie si ordine publica) a declarat ca, la ora actuala, teroristii sunt mai degraba ”albi, blonzi si cu ochi albastri”, care sunt radicalizati intr-o perioada scurta (cinci saptamani). Leivesley a afirmat si ca femeile pot prezenta un risc important: ”profilul criminalistic arata ca femeile albe, apartinand clasei medii, cu instructie peste medie, sunt sensibile la discursuri teroriste”.

author avatar
Tudor Borcea
1.000 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger