AcasăNewsAjutor de 3,5 miliarde de euro de la Bruxelles pentru ţările care...

Ajutor de 3,5 miliarde de euro de la Bruxelles pentru ţările care primesc refugiați ucraineni. Câți bani va lua România

refugiatiAjutor de 3,5 miliarde de euro de la Bruxelles pentru ţările care primesc refugiați ucraineni. Câți bani va lua România

Comisia Europeană a anunțat un ajutor financiar de 3,5 miliarde de euro pentru ţările membre ale Uniunii, care primesc refugiați ucraineni.

Și România primeşte fonduri importante de la Bruxelles, după ce numeroși ucraineni și-au găsit un refugiu în țara noastră. România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 de euro. Mai mult primeşte Polonia – 562.098.072 de euro, aceasta fiind țara unde au ajuns cei mai mulţi dintre cei care fug din calea războiului din Ucraina.

Banii sunt folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă. Prin această măsură, UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina.

Peste 450 mil. euro pentru România

În această perioadă numeroși ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene.

„UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre – fondurile de coeziune – care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

De la începutul războiului în România au intrat 818.304 cetăţeni ucraineni. În Polonia au ajuns peste 2,9 milioane de refugiaţi ucraineni.

author avatar
Andreea Vlad
323 afisari

4 COMENTARII

  1. 3,5 miliarde adică 3+5=8.
    Polonia a ocupat toată partea vestică a Ucrainei de azi, cam 10 milioane de locuitori nepolonezi, pe la 1920, precum parți din Lituania și Bielorusia. Cu așa numiții ucrainieni administrația polonă s-a purtat nu rău, foarte rău mai ales cu ortodocșii. A se vedea cum s-a purtat aceiași administrație cu nemții înainte de al doilea război mondial.
    De acea zic că e tare curios că aproape trei milioane de ucrainieni sînt în Polonia. Or fi sau n-or fi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger