AcasăNewsAjutor de 306 milioane de euro pentru reducerea poluarii

Ajutor de 306 milioane de euro pentru reducerea poluarii

Peisaj turistic la Balea Lac

Statul norvegian va oferi Romaniei peste 300 de milioane de euro, fonduri care vor trebui folosite pentru reducerea poluarii.

Peisaj turistic la Balea Lac

Romania va primi din partea Norvegiei, in perioada 2012 – 2014, 306 milioane de euro, fonduri care vor trebui investite in lupta impotriva poluarii. Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, citat de TVR Info, programul „Green Industry Innovation” vizeaza reducerea productiei de deseuri si a emisiilor in aer, apa si sol, cresterea oportunitatilor de afaceri in ecologizarea economiei nationale, cresterea utilizarii tehnologiilor prietenoase cu mediul si crearea de noi locuri de munca in domeniul industriei verzi si a antreprenoriatului.

Grupul tinta principal este format din intreprinderi din sectorul privat, iar cel secundar din institutii publice, universitati si ONG-uri, alocarea programului fiind de 24 milioane euro.

Totodata, pentru a stabili in ce sectoare vor fi investite sumele respective, oficialii Ministerului Economiei se vor intalni miercuri expertii norvegieni din cadrul programului „Green Industry Innovation”, o institutie publica din Norvegia.

author avatar
Ionut Zgimbau
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger