AcasăNewsAjunul Bobotezei. ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinți apa...

Ajunul Bobotezei. ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinți apa – VIDEO

Ajunul Bobotezei. ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne, pentru a sfinți apa - VIDEOAjunul Bobotezei. ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne, pentru a sfinți apa - VIDEO (sursa foto: captură video)

Cum s-a mai întâmplat și anii trecuți, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie, a ales să urce, miercuri, în Ajunul Bobotezei, pe cisternele pline cu apă, pentru a sfinți apa, înaintea marii sărbători ortodoxe a Botezului Domnului.

După ce a sfințit apa aflată în mai multe recipiente mari, de lemn, aflate în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, ÎPS Teodosie s-a îndreptat către cele două cisterne parcate în fața lăcașului de cult. A urcat pe fiecare dintre ele, pentru a sfinți apa pentru Bobotează. Zeci de oameni au asistat, de pe treptele bisericii, la ceremonialul oficiat de către Arhiepiscopul Tomisului.

Până să fie săvârșită slujba de Sfințire Mare a apei, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța a fost oficiată liturghia.

(sursa foto: captură video)

Arhiepiscopul Tomisului: „Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică”

De altfel, încă din prima zi a acestei săptămâni, IPS Teodosie anunța faptul că au fost pregătite nu mai puțin de 150.000 de sticle (de plastic – n.n), în care să fie pusă aghiasma, înainte de a fi împărțită oamenilor care vor să ia apă sfințită.

„Pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Anul acesta am pregătit 150.000 de sticle, sunt în curs de etichetare, chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle, pentru că numai să numeri până la 150.000 îţi ia mult timp, dar să mai şi lucrezi fiecare sticlă în parte”, declara, luni, Arhiepiscopul Tomisului, în fața presei.

Botezul Domnului, Boboteaza, cum mai este cunoscută popular sărbătoarea din 6 ianuarie, este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger