AcasăNewsAirbus ameninta ca se retrage din Romania

Airbus ameninta ca se retrage din Romania

Oficialii Airbus anunta ca activitatile renumitei companii in Romania ar putea inceta daca Guvernul de la Bucuresti nu va face o oferta clara pentru intensificarea productiei in uzina de la Ghimbav, afirma directorul general al grupului franco-german, Bruno Even.

Bruno Even a facut aceste declaratii pentru cotidianul La Tribune in contextul in care ministrul roman al Apararii, Mihai Fifor, efectueaza o vizita oficiala in Franta, unde se va intalni cu omologul sau francez, Florence Parly. Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, asteapta o pozitionare ferma din partea Romaniei. Datele problemei sunt destul de clare pentru companie: fie Bucurestiul cumpara elicoptere de la grupul franco-german, astfel incat sa poata fi utilizata linia de asamblare a elicopterului de transport H215 de la Ghimbav (judetul Brasov), inaugurata in august 2016 in prezenta fostului presedinte François Hollande, fie uzina va fi inchisa, iar activitatile vor fi transferate in alta tara. „Sunt pregatiti sa sacrifice 50 de ani de cooperare. Este o imensa dezamagire”, afirma surse din cadrul companiei Airbus citate de cotidianul La Tribune. De asemenea, in urma cu doar cateva zile, directorul Airbus Romania avea sa dea semnalul nemultumirilor legate de cooperarea cu oficialii de la Bucuresti. Romania este o „tara importanta” pentru Airbus, afirma, Serge Durand, directorul Airbus Romania, doar ca actuala situatie „inconstanta” nu este benefica pentru mediul de afaceri. „Principalul meu obiectiv anul acesta este sa castigam o licitatie la Ministerul de Interne privind achizitionarea de elicoptere care ar urma sa fie utilizate de SMURD, asa ca asteptam aceasta licitatie si avem obiectivul de a o castiga. In al doilea rand, vrem sa asiguram pozitia Airbus, in principal in domeniul militar, vizand flota de elicoptere Puma, credem ca avem un produs pentru inlocuirea acestei flote. Deci, vrem sa fim luati in considerare. Daca Romania vrea sa ia in considerare cumpararea de elicoptere de atac, de ce nu, Airbus ar vrea sa fie luata in considerare, consultata, pentru ca avem produse bune, si vrem sa fim parte a jocului, vrem o competitie corecta; noi propunem o serie de avantaje, precum contracte pentru servicii suplimentare, avem baze industriale mari, acestea trebuie luate in considerare, noi suntem pregatiti sa intram intr-o competitie corecta si suntem pregatiti sa castigam”, spunea, intr-un interviu, sirectorul Airbus Romania, Serge Durand.

author avatar
Andrei Coman
280 afisari

2 COMENTARII

  1. nu dorim elicoptere slabe pentru mapn, poate 2-3 bucati pentru mai. francezii au spus ca au comenzi insa…… nici armata franceza nu are un asemenea taxi aerian h 215.nu dorim nici gowind 2500 pentru fortele navale. francezii nu au asa ceva in dotare sunt nave gen papuc bune pentru africa nu pentru tari nato.santierul lui bosanceanu -un prorus,nu este apt de asa ceva. vrem fincantierii corveta multirol 3200 care detin si santiere la braila si tulcea sau damen cu sigma 10514 cu santiere la galati si mangalia ambele modele de nava sunt compatibile cu armate de top nato plus ca trebuie armate cu instalatii americane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger