AcasăNewsAici se mută Iohannis?! Palatul renovat cu 7 milioane de euro, blestemat!...

Aici se mută Iohannis?! Palatul renovat cu 7 milioane de euro, blestemat! Ce personaj important s-a spânzurat aici

sursa foto: antena3.ro

În timp ce se menține misterul în privința reabilitării vilei aflate într-o zonă exclusivistă a Capitalei, și anume de pe Bulevardul Aviatorilor, construcție renovată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) cu o sumă de ordinul milioanelor de euro, s-au aflat detalii cel puțin interesante despre această clădire.

Dacă în cazul renovării clădirii de pe Bulevardul Aviatorilor se vehiculează că ar fi vorba despre suma de 7 milioane de euro, încă nu e clar nici cine anume va ajunge să locuiască acolo după încheierea lucrărilor.

S-a speculat că respectiva clădire, ajunsă să fie cunoscută și drept palatul lui Gheorghiu-Dej, și care a fost cândva sediul Partidului Național Liberal (PNL), ar fi pregătită ca reședință pentru Klaus Iohannis, după ce președintele își încheie mandatul la Cotroceni.

Doar că Administrația Prezidențială spune că Iohannis nu a cerut atribuirea unei locuințe. Și premierul a dat de înțeles că nu știe dacă vila aflată în renovare „e pregătită pentru președinte sau nu, sau pentru alt demnitar”.

„În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS, nu este nici prima, nici ultima unde se fac investiții”, a spus Marcel Ciolacu, șeful Guvernului.

Care e povestea construcției care ar fi renovate cu milioane de euro?

Care e povestea construcției care ar fi renovate cu milioane de euro? Fostul senator Marius Marinescu, inginer constructor de profesie, a făcut câteva dezvăluiri.

Potrivit fostului senator, această vilă s-a construit pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, lider comunist, în anii ’50. Prima dată a locuit acolo, apoi și-a dorit să locuiască lângă lac, astfel că s-a construit o altă vilă pentru el.

„Eu am vizitat-o imediat după anii ’90. La subsol era o cramă, un cinematograf și mai jos este un adăpost antiaerian. La parter este o suprafață generoasă. Avea o suprafață foarte mare. Avea un birou, o bucătărie și la etaj dormitoare.

Avea un teren generos, de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Acum a rămas teren puțin mai mic de 1.100 de metri pătrați. S-a construit în dreapta un bloc și în spate un alt bloc. Vila avea ieșire nu numai pe Aviatorilor ci și pe strada Herăstrău”, a precizat Marius Marinescu.

„Este vorba despre un blestem”

Nu în ultimul rând, fostul senator a vorbit și despre existența unui blestem ce ar fi legat de construcția de pe Bulevardul Aviatorilor. Așa s-a aflat că un personaj important din perioada comunistă s-a sinucis acolo.

„Aici a locuit și Petre Borilă, socrul lui Valentin Ceaușescu care a fost căsătorit cu fiica lui Borilă, cu Iordana Borilă. După familia Borilă a stat aici Chivu Stoica, lider comunist, care a fost și premier după Gheorghiu-Dej până în ’61, și a avut cea mai înaltă funcție în stat din 1965 până în 1967 a fost Președintele Consiliului de Stat un fel de Președinte al României. În 1975 s-a spânzurat în această vilă.

Este vorba despre un blestem, un palat care nu este de bun augur. Dar pe domnul Iohannis nu îl interesează treaba asta”, a spus fostul senator, citat de antena3.ro.

author avatar
Andrei Coman
928 afisari

4 COMENTARII

  1. Cand expira mandatul trebui readuse in fata legii dosarele dosite ,avem destule locatii pentru dulap,JILAVA,RAHOVA ,POARTA ALBA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger