AcasăNewsAi o masina mai veche? Pregateste-te sa platesti cat nu face

Ai o masina mai veche? Pregateste-te sa platesti cat nu face

Cum îi OMOARĂ marile naţiuni pe cei mici, fără să recunoască măcar: SUA şi China, în topul "călăilor"

Te-ai bucurat ca ai scapat de timbrul de mediu? Teapa,  vine o noua taxa auto, poate chiar mai  grasa decat iti vine a crede. Si uite asa o sa vezi cum ti se transfoma cazanu’ in obiect de mare lux.

Posesorii de masini second hand talpa tarii cum ar veni noua tinta a statului intr u belirea continua a portofelului saracimii Motivul poluarea

Finantele ne-au amenintat tot anul ca o sa ne pocneasca in moalele capului, la fontanela, cu o noua taxa, cu inca o dare pe capul oamenilor saraci. Cica, noua taxa auto va fi aplicata tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au platit sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto, si va fi perceputa anual, urmand sa fie calculata in functie de gradul de poluare al autovehicului. Astfel, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto, Cristian Muntean, a dezvaluit presei niste cifre sifonate din interiorul Ministerului Mediului. Pe scurt, proprietarii masinilor cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro, vor plati o taxa anuala substantiala, de circa 200 euro/an, iar cei care detin masini cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6 vor achita in jur de 50 euro/an. Altfel spus, saracii, caci acestia isi cumpara masini ieftine, second hand, deci poluante, vor fi beliti la buzunar, in timp ce avutii, patura cea subtire de la ultimul etaj ,  generatia penthouse, va plati un fleac.  Si ca sa fie si mai bine pentru saracime, fraiere roman, vei da acesti bani indiferent daca ai platit sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto. Si acum, tine-te bine, sa vezi vrajeala: banii ce vor fi colectati din viitoarea taxa auto sunt destinati finantarii restituirilor vechilor  taxe, colectate de-a lungul anilor. Adica, daca ai dat o caciula de bani candva, mai dai una, ca sa iti recuperezi banii din prima cusma. Probabil, de aici vine si zicala batraneasca “a-ti fura singur caciula”.  Statul ciorditor  te ia si prin fata si pe  la dos, bani sa scoata din buzunarele noastre, vai de mama lor!

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.491 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mașinile vechi sînt simple, ușor de reparat și întreținut, adică geniale dpdv tehnic.
    Dacă luăm în calcul poluarea făcută cu producția pieselor actuale, întotdeauna uitată, nu cred că sînt mai ecologice decît cele vechi.
    Pt cei tineri: o Dacia 1300 consuma cam 9l/100km în oraș, cît vă consumă Smartul?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger