AcasăNewsAi moped dar n-ai carnet? Iata ce ti se va intampla din...

Ai moped dar n-ai carnet? Iata ce ti se va intampla din 2013!

(foto: realitatea.net)

Proprietarii de mopede vor fi obligati, incepand din 2013, sa aiba carnet de conducere, in caz contrar riscand ca pe numele lor sa fie intocmite dosare penale.

(foto: realitatea.net)

Incepand cu luna ianuarie a anului 2013 toti romanii care doresc sa conduca un moped pe drumurile publice vor fi obligati sa detina permis de conducere, in caz contrar politistii urmand sa intocmeasca dosare penale pe numele lor.

In aceeasi stuatie se vor afla si romanii care detin tricicluri, singura categorie de vehicule cu roti care nu va fi afectata de o astfel de masura fiind bicicleta.

Mai exact, potrivit lui Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere, interdictia de a conduce un moped fara a detine permis de conducere va intra in vigoare pe 19 ianuarie 2013, aceasta fiind o directiva a Uniunii Europene.

„Este o directiva a Uniunii Europene care dateaza inca din 2006, iar data de 19 ianuarie nu poate fi amanata. Incepand cu aceasta zi, oricine va fi prins pe scuter fara permis, va suporta rigorile legii”, a explicat Lucian Dinita, conform realitatea.net.

Drept urmare a acestui fapt romanii care detin un moped mai au la dispozitie cinci luni pentru a obtine permisul pentru conducerea acestor vehicule.

In acest moment in Romania sunt inregistrate 200.000 de mopede, care, potrivit legislatiei in vigoare, pot fi conduse doar pe baza unui atestat eliberat de scolile de sofer.

author avatar
Ionut Zgimbau
956 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger