AcasăNewsAglomerație pe Valea Prahovei. Unde s-au format coloane pe DN1/Ce rute alternative...

Aglomerație pe Valea Prahovei. Unde s-au format coloane pe DN1/Ce rute alternative au șoferii

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Nelipsita deja aglomerație de pe DN1, din zona stațiunilor de la munte, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, a apărut din nou. De această dată marți, 26 decembrie, la prânz. În a doua zi de Crăciun, când se semnalează aglomerație pe Valea Prahovei.

E, așadar, aglomerație pe Valea Prahovei, în zona staţiunilor montane. Conducătorii auto au din nou de trecut, așadar, „testul răbdării”, de această dată pe finalul minivacanței petrecute la munte. Șoferii sunt informați asupra rutelor alternative pe care le au la dispoziție.

Informații au venit marți, 26 decembrie, de la Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, cu privire la situația înregistrată la ora 12:00. Astfel, sursa citată anunță că e aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploiești, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și pe raza localității Comarnic.

Unde se circulă în coloană

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră – 12:00, se înregistrează aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploiești, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și pe raza loc. Comarnic, iar pe sensul de urcare este formată coloană de autovehicule între localitățile Breaza și Comarnic, dar și între Poiana Țapului și Bușteni”, precizează sursa citată.

S-a mai anunțat că polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Ce rute alternative au șoferii

Șoferii sunt informați, în tot acest context al aglomerației apărute pe Valea Prahovei, asupra rutelor alternative pe care le au la dispoziție. „Pentru DN 1 Brașov-Ploiești-București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București”, potrivit Centrului Infotrafic.

Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să adapteze viteza la condiţiile de drum și să păstreze distanța de siguranță între autovehicule. De asemenea, șoferilor li se recomandă „să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic”, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger