AcasăNewsAglomerație pe drumul către mare. Valori ridicate de trafic și pe DN1,...

Aglomerație pe drumul către mare. Valori ridicate de trafic și pe DN1, spre zona montană

Aglomerație pe drumul către mare. Valori ridicate de trafic și pe DN1, spre zona montană (sursa foto: captură video Digi24)

Sâmbătă fiind, nu au fost deloc puțini cei care s-au aventurat să plece către litoral sau către munte. Și spunem asta pentru că atât pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral, cât și pe DN1, pe ruta către munte au apărut aglomerări la nivelul traficului rutier.

Semn că mulți dintre românii care au ales să petreacă week-end-ul la malul mării au avut de trecut, întâi, testul răbdării de pe drumul către Constanța și stațiunile de pe litoral.

S-a aflat că la orele dimineții s-au format coloane pe A2. Din informațiile furnizate de Centrul Infotrafic cu privire la situația de la ora 10, rezulta că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa (Autostrada Soarelui), pe sensul către litoral, valorile de trafic erau intense, iar pe tronsoanele kilometrice 11-12+500 și 28-29+500, se circula în coloană. O situație similară, respectiv circulația în coloană, se înregistra și la intrarea pe autostradă din DNCB.

Se fac lucrări pe A2

E important ca șoferii să aibă în vedere că se fac lucrări pe anumite tronsoane ale Ausostrăzii Soarelui. ”Reamintim că, până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile.

De asemenea, a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București”, transmit oficialii Centrului Infotrafic, din cadrul Poliției Române.

Aglomerație și către munte

Nu doar litoralul pare să fie o destinație aleasă de cei care vor să iasă din oraș, la finele acestei săptămâni, pentru aer curat și relaxare. O dovadă în acest sens o reprezintă intensificarea traficului rutier pe DN1, pe sensul către munte. Cele mai recente vești venite dinspre Centrul Infotrafic, la ora 11.30, indicau faptul că pe DN1 Bucureşti – Braşov, traficul rutier s-a intensificat către zona montană.

”Astfel, se circulă în coloană de la kilometrul 102(localitatea Nistorești) până la kilometrul 104, pe sensul către Braşov al DN1, în zona oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi între kilometrii 129 – 131, între localităţile Poiana Ţapului şi Buşteni. Trafic intens şi pe Centura de Vest a oraşului Ploieşti, între kilometrii 55 (localitatea Brazi) şi 54 (localitatea Strejnicu)”, indică sursa citată.


În tot acest context, polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență, pentru a fi evitate accidentele.

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger