AcasăNewsAglomeratie pe DN 1 - Valea Prahovei. Rute ocolitoare catre Bucuresti!

Aglomeratie pe DN 1 – Valea Prahovei. Rute ocolitoare catre Bucuresti!

Cum s-a intamplat si la finele saptamanilor din sezonul estival recent incheiat, pe drumul national ce leaga statiunile din zona montana de Capitala aglomeratia se dovedeste a fi, in aceasta duminica dupa-amiaza, cuvantul de ordine.

Profitand de faptul ca septembrie s-a dovedit o luna de toamna prietenoasa, cu temperaturi mai mult decat placute, nu putini au fost cei care au ales sa plece, vineri seara ori sambata, catre munte. Doar ca, odata ce week-endul se apropie de final, multi au ales sa se intoarca in Bucuresti, pentru ca luni incepe o noua saptamana de scoala si de serviciu.

De aceasta data, numarul mare de masini, dar si faptul ca vremea s-a stricat au dus la ingreunarea circulatiei masinilor pe drumul national (DN) 1 Brasov-Ploiesti, mai exact pe Valea Prahovei.

Drept urmare, pe langa faptul ca sunt sfatuiti sa circule cu prudenta si rabdare, dar si sa evite sa faca depasiri, daca prin aceasta manevra rutiera risca sa ajunga pe sensul opus de mers, soferilor li se recomanda si doua rute alternative, pentru a petrece mai putin pe drum, in cazul in care au ca destinatie Capitala.

Mai exact, reprezentantii Centrului Infotrafic din IGPR, cei care au anunta ca, la ora 15.30, din cauza aglomeratiei si a conditiilor meteo-rutiere nefavorabile, „pe DN1 traficul rutier se desfasoara ingreunat intre statiunile montane Predeal – Busteni si Sinaia si zona localitatii prahovene Comarnic, pe sensul de coborare”, ofera si cateva solutii pentru conducatorii auto care se indreapta spre Capitala.

Astfel, catre Bucuresti poate fi folosit si DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti, cu mentiunea ca, urmare a faptului ca se fac lucrari de reparatii la podul de pe DN1A, aflat in Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la iesirea din Cheia catre Brasov, traficul rutier este restrictionat, desfasurandu-se cu ajutorul semafoarelor si al pilotilor de dirijare.

De asemenea, soferii pot circula pe DN73 Rasnov – Bran – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana si DN7 Baldana – Bucuresti, cu precizarea ca acest traseu este mai lung, fata de precedentul.

sursa foto: traficromania.info

author avatar
Cristina Stefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger