AcasăNewsAglomerație la vamă. Trafic îngreunat. Românii care au petrecut sărbătorile în ţară...

Aglomerație la vamă. Trafic îngreunat. Românii care au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la muncă în străinătate

vamaAglomerație la vamă. Trafic îngreunat. Românii care au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la muncă în străinătate

Cu maşinile ticsite de bunătăţi românești, conaționalii din Diaspora trec graniţa spre ţările în care îşi câştigă pâinea. Polițiștii din punctele de trecere ale frontierei sunt pregătiţi să suplimenteze liniile de control pentru a fluidiza traficul și pentru a reduce timpul de așteptare.

Cu toate acestea s-a produs aglomerație mare în vămi, sâmbătă, când, conform polițiștilor de frontieră, nu mai puțin de 45.100 persoane au tranzitat vămile din vestul țării, majoritatea pe sensul de ieşire.

În data 02.01.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control peste 45.100 persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 15.000 mijloace de transport (dintre care 4.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 17.700 persoane cu 6.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.400 persoane cu 8.500 mijloace de transport”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră.

18.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 de ore

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de 20.700 de persoane, 18.000 fiind pe sensul de ieşire.

În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 5.900 de persoane care au trecut frontiera, din care 4.900 pe sensul de ieşire şi aproximativ 2.800 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 5.300 persoane, din care 4.800 pe sensul de ieşire şi aproximativ 1.700 de mijloace de transport).

„În acest timp, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc pentru controlul documentelor staţii mobile”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Variante de a ieși din țară

Instituţia recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

– pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

author avatar
Andreea Vlad