AcasăNewsAglomerație în vămi, la intrare în România. Câte persoane și mașini au...

Aglomerație în vămi, la intrare în România. Câte persoane și mașini au trecut în ultimele 24 de ore punctele de frontieră

aglomeratie-vamaAglomerație în vămi, la intrare în România. Câte persoane și mașini au trecut în ultimele 24 de ore punctele de frontieră

Peste 300.000 de persoane și aproximativ 80.000 de mașini au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la granițele României. Numerele este posibil să crească în următoarele ore, spun polițiștii de frontieră.

Duminică, prin punctele de frontieră din România, pe ambele sensuri, s-au efectuat verificări pentru 313.000 de persoane, atât români, cât și străini, conform Antena 3.

Românii se întorc din minivacanța de Rusalii

Mai mult, au fost înregistrate peste 80.000 de mașini, tot pe ambele sensuri. Pe sensul de intrare au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetățeni ucraineni. Polițiștii de frontieră se așteaptă ca numărul persoanelor și mașinilor care vor să treacă granița să crească.

„Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Pentru fluidizarea traficului, reprezentanții Poliției de Frontieră Române țin legătura cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria.

Pentru a evita aglomerarea vămilor, Poliția de Frontieră Română le recomandă șoferilor să acceseze toate punctele de trecere. La granița cu Ungaria sunt 12 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt 11 puncte.

author avatar
Andreea Vlad
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger