AcasăNewsAglomerație în autobuze și tramvaie, după greva de la metrou. STB a...

Aglomerație în autobuze și tramvaie, după greva de la metrou. STB a luat măsuri urgente – GALERIE FOTO

STBAglomerație în autobuze și tramvaie, după greva de la metrou. STB a luat măsuri urgente - GALERIE FOTO / foto: facebook.com/cojocarivitalie

E haos și în stațiile STB, din cauza protestului din stațiile din subteran. Oamenii care nu au putut folosi metroul, vineri dimineață, au ales autobuzele și tramvaie, creându-se astfel o aglomerație de nedescris în Capitală.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că a luat măsuri pentru a creşte capacitatea de transport din cauza grevei de la metrou. Compania a chemat angajaţii liberi de acasă și a mărit la maximum parcul de vehicule, pentru a prelua fluxul de călători.

„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport. Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.”, transmite STB într-un comunicat.

STB scoate în traseu toate vehiculele disponibile

Primăria Capitalei a precizat că au fost reintroduse mai multe linii de autobuz pe calea de rulare a liniilor de tramvai.

„Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta. Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, mai scrie în comunicat.

Circulația metroului, oprită

Circulația metroului bucureștean este întreruptă pe toate cele 5 magistrale, după ce sindicaliștii au organizat vineri dimineaţă un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex. Angajații au coborât în tunel, pe calea de rulare și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Manifestarea de vineri dimineața este în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex, potrivit unui anunț al companiei. Cum era de așteptat, la suprafață s-a creat o aglomerație uriașă. Mai ales în stațiile STB.

foto: facebook.com/cojocarivitalie

author avatar
Andreea Vlad