AcasăNewsAglomerație de nedescris, pe pârtiile din Poiana Brașov! Turiștii au format o...

Aglomerație de nedescris, pe pârtiile din Poiana Brașov! Turiștii au format o coadă de sute de metri la telecabină (VIDEO)

poiana brasovAglomerație de nedescris, pe pârtiile din Poiana Brașov! Turiștii au format o coadă de sute de metri la telecabină (VIDEO)

Mulți români se pare că și-au luat liber de la muncă de Bobotează și Sf. Ion și se bucură de zăpada din Poiana Brașov. Joi se sărbătorește și Crăciunul pe rit vechi și cu siguranță printre turiști se află și ruși și moldoveni.

Din cauza condițiilor meteo, nu s-a putut schia pe pârtiile de pe Valea Prahovei. Prin urmare, turiștii au luat cu asalt pârtiile din Poiana Brașov.

Salvamontiştii din Prahova au atras atenţia că este risc mare de avalanşă, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, la altitudini de peste 1.800 de metri. În perioada următoare, în zona de munte sunt prognozate ninsori abundente.

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova care sunt închise o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro”, arată Salvamont Prahova, pe Facebook.

Cozi de sute de metri la instalațiile pe cablu

Cozile în Poiana Brașov sunt de sute de metri. „Aici, în Postăvaru, sunt coada de Sinaia, Predeal, Azuga, Bușteni și tot restul stațiunilor unde azi nu s-a putut schia…”, a scris un utilizator pe Facebook.

Unii au uitat însă de regulile de protecţie sanitară şi s-au îmbulzit la telecabină.

În Poiană există și foarte mulți copii în tabere de schi, așa se explică și aglomerația.

Numai miercuri au existat zece persoane rănite pe pârtii, incidente la care au fost solicitați să intervină salvamontiștii.

author avatar
Andreea Vlad
1.098 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger