AcasăNewsAglomeratie de nedescris la metroul bucurestean: au fost calatori care au lesinat!

Aglomeratie de nedescris la metroul bucurestean: au fost calatori care au lesinat!

A fost o dimineata mai aglomerata ca oricand la metrou, in Capitala. Trei calatoare s-au simtit rau, in decurs de aproape o jumatate de ora, astfel ca au avut nevoie de prezenta medicilor. Au aparut decalari in programul de circulatie a trenurilor si, drept urmare, o crestere a numarului persoanelor nevoite sa se inghesuie pe peroane sau pe scarile de acces.

UPDATE: Metrorex confirma faptul ca in cursul diminetii au fost trei cazuri de lesin si ca in ajutorul victimelor acestor situatii nedorite au fost chemate cadrele medicale. Totodata, reprezentantii companiei explica si cum anume se face ventilatia, in caz de aglomerare a vagoanelor. Din mentiunile acestora rezulta faptul ca ar fi recomandat sa se deschida geamurile, in cazul in care se constata ca temperatura din trenurile de metrou creste prea mult.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile oficialilor Metrorex:

„Astazi dimineata, 18 octombrie 2016, la orele 08:42, 08:57 si 09:10 trei femei au lesinat in trei trenuri aflate in statii diferite de metrou, respectiv Piata Romana, Piata Victoriei 1 si Aviatorilor.

In toate cele trei cazuri, a fost chemat SMURD-ul si s-a constatat ca a fost vorba despre lipotimie. Intarzierile au avut drept cauza faptul ca „plecarea trenului din statie este conditionata de predarea calatorului catre echipa medicala” – asa cum este stipulat in colaborarea Metrorex cu ISU, reglementata printr-un Ordin intern de serviciu. Orice intarziere pe Magistrala 2 de metrou (Pipera – Berceni) conduce rapid la supraaglomerarea trenurilor si a statiilor, aceasta magistrala fiind una foarte solicitata. Pentru a veni in sprijinul publicului calator, Metrorex a suplimentat numarul trenurilor aflate in circulatie. Aceasta masura este aplicata ori de cate ori se constata o crestere a traficului de calatori, indiferent de intervalul orar sau conditiile meteo.

Precizam ca la orele de varf, atunci cand vagoanele de metrou sunt aglomerate si este depasita incarcarea maxima a vagoanelor, instalatia de ventilatie fortata a salonului de calatori asigura un climat, dar cu valori ale temperaturii si umiditatii crescute, fapt resimtit de altfel si de calatori. De aceea, ventilatia fortata din salonul pasagerilor se poate compensa prin curentii de aer rezultati la deschiderea ferestrelor rabatabile care sunt la indemana calatorilor.

Multumim publicului calator ca alege ca mijloc de transport in comun metroul si cerem scuze acestora pentru disconfortul creat. De asemenea, ii asiguram ca depunem toate eforturile pentru a asigura un mijloc de transport civilizat si eficient in conditiile actuale de trafic din Bucuresti”.

–––

Desi si pana acum, indeosebi la orele de varf- dimienata si dupa-amiaza, metroul era ales de un numar mare de locuitori ai Capitalei, ca alternativa la strazile si bulevardele ticsite de masini, de aceasta data s-a ajuns la situatii greu de imaginat.

Va spuneam ca au fost trei persoane – toate femei- care au avut nevoie de medic, dupa ce li s-a facut rau in trenuri diferite, care circulau dimineata in subteran, pe Magistrala 2. Au fost incidente produse pe ruta Piata Romana-Piata Victoriei-Aviatorilor. Primul caz s-a inregistrat la Romana, cu aproape 40 de minute inainte de ora 9, urmatorul la Victoriei, iar al treilea a fost consemnat la Aviatorilor, cu putin dupa ora 9. Celor trei femei li s-a acordat primul ajutor, timp in care trenurile nu au putut leca din statii. In cele din urma, dupa perioada de supraaglomerare, trenurile si-au reluat parcursul in conditii normale.

sursa foto: realitatea.net

228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger