AcasăNewsAgentiile de turism acuza MAE ca a dezinformat populatia cu privire la...

Agentiile de turism acuza MAE ca a dezinformat populatia cu privire la situatia plajelor din Bulgaria

Agentiile de turism ameninta  ca vor da in judecata Ministerul de Externe, dupa ce acesta ar fi indus in eroare romanii care aveau planuri de vacanta in Bulgaria.

Dupa ce MAE a emis o atentionare privind riscul ca apa marii de pe litoralul bulgaresc sa fie infectata cu hepatita A, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania cere Ministerului de Externe sa transmita toate informatiile primite de la autoritatile din Bulgaria, nu doar pe cele alarmante.

ANAT cere autoritatilor romane, intr-un comunicat de presa, o reactie ferma care sa confirme situatia din Bulgaria pentru a putea informa si actiona corect fata de romanii care si-au cumparat vacante pe litoralul bulgaresc.

„Informatiile oficiale venite din Bulgaria in urma monitorizarii calitatii apelor pentru imbaiere in zonele Dobrici, Varna si Burgas arata ca valorile indicatorilor microbiologici cercetati sunt in conformitate cu cele legale, nereprezentand un risc de sanatate pentru populatie si pentru turistii care aleg sa-si petreaca concediile in tara vecina”, se arata comunicatul ANAT.

Sursa citata mentioneaza ca o singura zona, Plaja Ofitereasca din orasul Varna, a inregistrat depasirea normelor admisibile, autoritatile bulgare impunand interdictia temporara de imbaiere in acest loc.

In ceea ce priveste declaratiile privind infestarea cu hepatita A, autoritatile bulgare nu au confirmat aceasta informatie. Atat agentiile de turism romanesti, cat si turoperatorii europeni si-au informat turistii cu privire la zonele in care scaldatul este permis.

MAE a revenit cu un comunicat de presa in care clarifica faptul ca o singura plaja din Varna se afla sub atentionarea specialistilor. „Potrivit ultimelor evaluari furnizate de Ministerul bulgar al Sanatatii, riscul ca apa marii sa fie infectata este limitat la o zona restransa din Varna si nu sunt afectate alte statiuni de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre”, se arata in comunicat.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger