AcasăNewsAgentia spatiala rusa, gaura neagra de bani

Agentia spatiala rusa, gaura neagra de bani

Seful Roskosmos, Dmitri Rogozin, omul lui Putin, spune ca va eradica coruptia in agentie

Roskosmos, agentie a carei reputatie este afectata de mai multe esecuri, inclusiv cel privind o racheta Soyuz, in octombrie, a fost aratata cu degetul de catre Curtea de Conturi a Rusiei pentru nereguli financiare la scara larga si mai multe miliarde ”furate”.

Seful Roskosmos Dmitri Rogozin omul lui Putin spune ca va eradica coruptia in agentie

”Avem mari probleme cu Roskosmos. Exista aici cheltuieli irationale si tot felul de incalcari a disciplinei financiare”, a acuzat presedinele Curtii de Conturi, Alexei Kudrin, in cadrul unei emisiuni televizate.  ”Procedurile de aprovizionare sunt rele, preturile sunt prea mari, multe proiecte nu s-au realizat sau se afla blocate iar fonduri nu sunt utilizate de luni de zile. In plus, mai multe miliarde au fost pierdute- adica furate- iar mai multe anchete se afla in curs la ora actuala, a declarat Alexei Kudrin, fost ministru de Finante. Un precedent raport al Curtii de Conturi a semnalat ca, anul trecut, un total de 151 nereguli au fost descoperite in activitatea agentiei spatiale Roskosmos, implicand un total de 785,5 miliarde de ruble (10,4 miliarde de dolari), arata presa rusa. Directorul Roskosmos, Dmitri Rogozin, a cerut Curtii de Conturi sa procedeze la un audit in acest sector si a aprobat un plan de lupta anticoruptie pentru perioada 2018-2020. Recent, Rogozin a declarat ca viitoarea misiune a Rusiei catre Luna va include si o verificare a faptului daca SUA au ajuns intr-adevar pe Luna in 1969. Programul spatial rus a suferit in ultimii ani mai multe incidente dar care nu s-au soldat, din fericire, cu victime. In 11 octombrie, racheta Soyuz care urma sa trimita un cosmonaut rus si un astronaut american pe Statia Orbitala Internationala (ISS) a fost victima unei defectiuni de motor la decolare. Incidentul a declansat ejectarea automata al turnului de salvare al rachetei, unde se afla capsula cu cei doi, care insa au scapat nevatamati.

author avatar
Tudor Borcea
121 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tavaresul Stalin, Sta lin Sta lin Sta lin,sarbatoreste ziua de naștere. Tavaresii de comitet și din COMITETUDE de partid propun un mega cadou tavaresului Visarionovici. Unul propune un prezervativ zeppelin de 20 km rosu, altul propune sa vopsească balsoi Mama Rusia în rosu, altu propune sa vopsească Luna in rosu. Zis și făcut cauta gospodarii vopsea trimit naveta și vopsesc Luna frumușel rosu?. Peste noapte fiind în America, americanii vad și cauta soluții și găsesesc numa decât. Dimineața vine și ziua de naștere a tavaresului Visarionovici Stalin și deschide ferestrele mhhhh’ trage aer in pept și vede luna și începe sa plângă… Când se strânge partidul constata ca luna era roșie dar scria mare pe ea COCA COLA… Toți încep sa plângă de nefericire. Un basarabean da nost se uita mai atent si spune:Lăsați tavares Visarionovici Stalin ca nu e mai nimica… Nu vedeți ca nu-s americani? – Cum nu? întreabă mâhnit Stalin. – pai nu vedeți ca scrie colo șa JOS mititel~IMBUTTELIAT ÎN ROMÂNIA~…?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger