AcasăNewsAgentia Nationala Antidrog a „smenuit” raportul pentru Comisia Europeana

Agentia Nationala Antidrog a „smenuit” raportul pentru Comisia Europeana

Sub conducerea chestorului Sorin Oprea (medalion), ANA a prevenit consumul de droguri… distribuind sute de mii de seringi

Romania a ajuns la aproximativ un milion si jumatate de consumatori de droguri, numarul acestora dublandu-se practic de la an la an.

Sub conducerea chestorului Sorin Oprea, ANA a prevenit consumul de droguri… distribuind sute de mii de seringi

Iar in tot acest timp, de parca nu ar fi fost de ajuns rezultatele catastrofale pe linia prevenirii, controversata Agentia Nationala Antidrog se afla in mijlocul unui scandal pe cale sa izbucneasca in organismele europene.

Institut de statistica?

Asta dupa ce inalti functionari ai Comisiei Europene pentru probleme de justitie si afaceri interne au descoperit ca reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog din Romania au „smenuit” pur si simplu datele din Raportul national privind situatia drogurilor. Astfel, conform informatiilor intrate in posesia noastra, demnitarii europeni ar strange deja informatii de la alte structuri guvernamentale de la Bucuresti, care demonstreaza ca ANA, in frunte cu chestorul de politie Sorin Oprea, a trecut in raport proiecte desfasurate de alte ministere, care nu au practic legatura cu prevenirea consumului de droguri, si la care Agentia nu a fost in niciun fel partener! Iar dintre cele sase proiecte nationale, jumatate sunt suspectate de preluare pe ”sestache” de catre sefii ANA. Este vorba despre doua proiecte realizate de specialistii Ministerului Educatiei si de un banal centralizator a diverse activititati educative din scoli. Astfel, ANA pare mai degraba un institut de statistica, decat o Agentie guvernamentala din cadrul Ministerului de Interne, avand  misiunea de a starpi flagelul drogurilor.

Salarii de 7,5 milioane euro

Fondul de salarii al angajatilor ANA este unul urias

Demnitarii europeni mai sunt nemultumiti ca ANA functioneaza in cadrul Ministerului de Interne, ca si de prezenta in conducere, in proportie de 75%, a unor ofiteri provenind strict din structurile de combatere a traficului, si nu a unor experti in prevenire.

Agentia este acuzata ca din cele sase proiecte nationale cu care s-a laudat, trei erau ale altora

Mai mult, Agentia a absorbit fonduri europene de doar 21. 270 euro , cheltuind in schimb 402 .152 euro, in special pe campania de distribuire de seringi… Totul in conditiile in care, cei doar 230 de angajati au prevazut un fond de salarii anual urias, de 7.437.982 euro!

author avatar
Catalin Tache
1.739 afisari

4 COMENTARII

  1. Sunt atitea autoritati si ONG care au aceleasi atributii ca nu-i vad rostul acestei agentii. Poate numai sa pape bani frumosi si ofiterii de politie sa aiba unde se duce la serviciu si de unde pleca.

  2. Tipic. Ii „vrajim” pe toti cu stilul nostru de hocus-pocus. Le aratam la uni ceva la altii altceva si gata ……… papam sanatos.

  3. o mostra tipica de articol scris la comanda, plin de inexactitati. dl autor, sunt satul de astfel de articole aparute, din senin, exact atunci cand au loc schimbari de personal… asta s-o fi numind presa sau dictare?

  4. Cred ca „SMENUIALA” e un sport national cu performanta pe toate domeniile, care a ajuns la cel mai inalt nivel . Sunt atatea institutii publice care sug fonduri degeaba , care impiedica dezvoltarea si crearea unor locuri de munca …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger