AcasăNewsAgenti „Doi s’ un sfert”, inchiriati bodyguarzi la contrabandistii lui Blejnar din...

Agenti „Doi s’ un sfert”, inchiriati bodyguarzi la contrabandistii lui Blejnar din Portul Constanta

Imposibilul aproape ca s-a produs! Fostul sef al Fiscului este incoltit de procurori pe zi ce trece. Un nou dosar de evaziune fiscala a fost pornit la Brasov, altul este in pregatire la Constanta.

In Portul Constanta, evazionistii cu produse petroliere faceau zeci de milioane de euro lunar

Iar detaliile din interiorul anchetei, intrate in posesia noastra, sunt de-a dreptul socante.

Sorin Blejnar era pomenit cu respect de toti membrii retelei

Astfel, exista deja probe concludente despre modul in care reteaua de evazionisti fiscali care actiona in jurul omului de afaceri Radu Nemes beneficia de protectie din partea celor la care cotizau.

Dan Secareanu

Pur si simplu, membrii grupului infractional despre care procurorii DIICOT sustin ca se afla sub influenta fostului sef al ANAF primeau la pachet nu doar complicitatea structurilor care ar fi trebuit sa-i combata, dar si angajati ai serviciului secret ai Ministerului de Interne, care erau dati drept „zalog” si care faceau pe soferii si bodyguarzii pentru capii contrabandistilor.

Lubrifiant pentru ungerea combinatiilor

Dupa cum sustin sursele noastre, omul care garanta ca institutiile statului nu ii vor deranja pe miliardarii care pagubeau bugetul statului cu zeci de milioane de lei din afacerile ilegale cu produse petroliere era nimeni altul decat Dan Secareanu. Adica tocmai seful SIPI Constanta, cunoscut in tot sistemul drept „Nepotul”, datorita relatiilor sale de rudenie cu Pandelea Pelmus, fostul secretar general al Ministerului de Interne. In prezent arestat, Secareanu avea o metoda insolita de a castiga increderea cotizantilor ca nu vor fi trasi pe sfoara. Astfel, conform informatiilor intrate in posesia noastra, „Nepotul” pur si simplu isi punea subalternii de la „Doi s’ un sfert” sa faca pe soferii si bodyguarzii personali pentru „partenerii” de afaceri. In acest mod, agentii aflati pe organigramna Ministerului de Interne reprezentau „lubrifiantul” care asigura functionarea ca pe roate a retelei mafiote care actiona in Portul Constanta Sud Agigea.

Toate drumurile duc la „Regina”

Mai mult, ofiteri ai unor structuri de elita ale Politiei Romane, care au ales sa-si indeplineasca misiunile sub acoperire in ciuda presiunilor extreme la care au fost supusi, au reusit sa stranga destule informatii care sa demonstreze ca toate drumurile – monitorizate, ce-i drept – ale contrabandistilor, cu genti de bani si soferi agenti secreti, duceau direct la sediul ANAF…

75 milioane lei

Dupa caderea „retelei Blejnar”, marii jucatori de pe piata neagra a importurilor de combustibil de tip M, motorina, pacura „galbena” sau biodisel au suferit perderi financiare imense. Mai mult, ieri politistii l-au retinut pe patronul unei societati comerciale din „suveica”, acuzat ca a importat peste 19 .000 metri cubi de produse petroliere cu documente vamale false, prejudiciul creat fiind de nu mai putin de 75. 792 . 00 lei.

author avatar
Catalin Tache
2.566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger