AcasăNewsUPDATE Autostrada Bucuresti-Pitesti, inchisa. AFLA pe ce drumuri nu se circula, marti,...

UPDATE Autostrada Bucuresti-Pitesti, inchisa. AFLA pe ce drumuri nu se circula, marti, din cauza viscolului si a zapezii!

(foto: infobraila.ro)

UPDATE Traficul rutier a fost oprit pe autostrada Bucuresti – Pitesti (A1), din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Circulatia a fost redirectionata pe DN 7 Bucuresti – Baldana – Gaesti – Pitesti, potrivit Infotrafic. De asemenea, Centura Capitalei a fost inchisa circulatiei, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, conform CNADNR.

Viscolul, poleiul si zapada continua sa faca probleme pe soselele din tara. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, circulatia rutiera era intrerupta, marti dimineata, pe mai multe drumuri nationale, dar si pe Autostrada Bucuresti – Constanta (A2). De asemenea, soseaua de centura a Bucurestiului este blocata pe doua tronsoane, intre Voluntari si Pantelimon si Chiajna intersectie cu A1 Bucuresti- Pitesti.

(foto: infobraila.ro)

Potrivit centrului Infotrafic al Politiei Romane, din cauza viscolului, a poleiului si a zapezii, marti dimineata, la ora 9.00, circulatia rutiera era intrerupta pe mai multe drumuri din tara, dupa cum urmeaza: judetul Vrancea – toate (11 artere); judetul Ialomita – toate (8 artere); judetul Galati – toate (7 artere); judetul Calarasi – toate (7 artere); judetul Braila – toate (5 artere); judetul Buzau – toate drumurile nationale, cu exceptia DN10 Buzau – Brasov, pe care este permis accesul autovehiculelor cu masa mai mica de 3,5 tone (5 artere blocate); judetul Vaslui – DN2F Vaslui – Dragomiresti; DN11A Barlad – Ivesti; DN15D Negresti – limita cu judetul Neamt; DN24A Husi – Murgeni; DN26 Murgeni – limita cu judetul Galati; judetul Bacau – DN2F Bacau – Vaslui; DN11A Adjud – Podu Turcului – Onesti; judetul Ilfov – DN2 Bucuresti – Urziceni; DN3 Bucuresti – Calarasi; DN4 Bucuresti – Oltenita; judetul Giurgiu –DN5B Giurgiu – Ghimpati; DN5 Bucuresti – Giurgiu; DN61 Ghimpati – Letca Noua; judetul Covasna – DN2D Ojdula – Tulnici; DN13E intersectie DN11 – Covasna; DN10 Buzau – Intorsura Buzaului – este restrictionat traficul greu (>3,5 tone); judetul Arges – DN7C Capataneni – Piscu Negru; judetul Botosani – DN24C Radauti Prut – Manoleasa – Santa Mare; judetul Iasi – DN24C Vanatori – Tabara; judetul Neamt – DN15D Piatra Neamt – Roman – limita cu judetul Vaslui; judetul Prahova – nu se permite accesul vehiculelor pe DN1B, DN1D; se circula pe DN71 (restrictie de tonaj 7,5 tone) si DN72;

Nu se circula nici pe Autostrada Bucuresti – Constanta (A2). De asemenea, Soseaua de centura a Bucurestiului este blocata pe doua tronsoane, intre Voluntari si Pantelimon si Chiajna intersectie cu A1 Bucuresti- Pitesti.

Cod portocaliu pentru Bucuresti, sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Cod galben in nordul si centrul Moldovei, Banat si zona montana

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol, pentru intervalul 5 februarie, ora 18 – 8 februarie, ora 10. Potrivit meteorologilor, in aceasta perioada va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, iar viteza vantului va depasi la rafala 70-80 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, pentru nordul si centrul Moldovei, Banat si zona de munte a fost emisa atentionare Cod galben de ninsori si viscol.

Recomandari pentru soferi

Date fiind conditiile meteo nefavorabile, conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferilor le este recomandat sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.). De asemenea, trebuie luat in calcul si riscul inzapezirii, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la retele diferite).

In cazul in care se constat ca stratul de zapada ingreuneaza din ce in ce mai mult circulatia, este indicat ca soferii sa-si continue drumul pana in cea mai apropiata localitate, unde pot gasi adapost, potrivit Infotrafic. Autovehiculul trebuie oprit in afara carosabilului, pentru a nu impiedica interventia utilajelor de deszapezire.

Totodata, oamenii legii le amintesc conducatorilor de vehicule ca au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

1.178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger