AcasăNewsAfla de ce sarbii au interzis-o pe Angelina Jolie

Afla de ce sarbii au interzis-o pe Angelina Jolie

Angelina, neobosita pe platoul de filmare

Satui sa tot apara in filmele americane despre razboaiele din Balcani capul tuturor rautatilor, sarbii contesta filmul Angelinei Jolie „In taramul laptelui si-al mierii”.

Angelina, neobosita pe platoul de filmare

La baza filmului, in care Angelina Jolie debuteaza ca regizor, sta o poveste de dragoste intre o bosniaca musulmana, Ajla (Zana Marjanovic), si un soldat sarb, Danijel (Goran Kostic) in timpul razboiului din 1992-1995. Ea ajunge intr-o tabara de prizonieri bosniaci, unde unul dintre paznici este Danijel.

In razboiul interetnic, bosniacii par a fi fost singurele victime

Ca si in precedentele filme americane despre acest razboi, sarbii sunt zugraviti ca niste criminali si violatori, de parca bosniacii musulmani ar fi fost numai lapte si miere in timpul ostilitatilor. Branislav Djukici, presedintele Asociatiei Prizonierilor de Razboi Sarbi din Bosnia, intentioneaza sa obtina prin tribunal interzicerea filmului Angelinei in Bosnia si Hertegovina, pe motiv ca nu reflecta realitatile razboiului, ci doar partea din care sarbii ies vinovati.

Angelina Jolie a marturisit: „Am vrut ca oamenii sa vada cum e sa traiesti in timp de razboi, ca cineva sa intervina inainte ca lucrurile sa degenereze catre un conflict armat.” Probabil SUA sa intervina, prin „lovituri militare anticipate”!

author avatar
Adina Mutar
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger