AcasăNewsAFLA cum va fi vremea in zilele urmatoare!

AFLA cum va fi vremea in zilele urmatoare!

(foto: Agerpres)

Vremea se mentine deosebit de rece in urmatoarele zile, chiar daca termometrele vor arata cateva grade in plus fata de inceputul acestei saptamani. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) spun ca diminetile si noptile vor fi geroase.

(foto: Agerpres)

Zilele imediat urmatoare nu vor aduce o modificare semnificativa a temperaturilor. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se mentine geroasa dimineata si noaptea. Joi, maximele vor fi cuprinse in general intre -14 si -4 grade, iar temperaturile minime intre -20 si -10 grade, mai coborate in depresiuni si in nordul Moldovei, informeaza Mediafax. Va ninge slab in sudul Banatului si in Oltenia,  dar si in Muntenia si in Dobrogea. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale in sud, de pana la 40…50 km/h. La munte, vantul va bate mai puternic, in special in Carpatii Meridionali si Muntii Banatului. In Capitala, vremea va fi geroasa, mai ales dimineata. In timpul zilei va ninge slab, iar vantul va sufla in general moderat, maxima atingand -10 grade.

Vineri, vremea se mentine deosebit de rece, in special dimineata si noaptea. Va ninge in majoritatea regiunilor tarii, in special la munte si in sudul tarii. Vantul va sufla mai puternic la munte si cu intensificari in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor ajunge la -4 grade in unele regiuni.

Cod Portocaliu de ger pentru majoritatea regiunilor tarii, pana vineri

Meteorologii au emis luni, 30 ianuarie, o avertizare Cod portocaliu de ger persistent pentru majoritatea regiunilor tarii, exceptie facand judetele din Crisana si Banat, aflate sub Cod galben de temperaturi extreme. Astfel, in intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, in Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime din timpul zilei vor fi negative, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

De asemenea, specialistii avertizeaza ca in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va sufla in rafale ce vor atinge 40…50 km/h, accentuand senzatia de frig. Nici vestul Romaniei nu scapa de frigul extrem, aflandu-se sub atentionare Cod galben de ger. Astfel, in intervalul amintit, in Crisana si Banat vremea va fi geroasa in cursul noptilor, valorile termice vor cobori sub -10 grade.

448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger