AcasăNewsAfla cum si-a pregatit USL confruntarea cu Boc

Afla cum si-a pregatit USL confruntarea cu Boc

Liberalii si pesedistii nu s-au prins inca daca ar fi bine sa demisioneze din Parlament

Pana sa ajunga in sala de plen si sa se ia de guler cu Emil Boc, uselistii s-au razboit intre ei. Culmea, atacurile dintre liberali si pesedisti au fost mai vehemente decat cele la adresa premierului.

Liberalii si pesedistii nu s-au prins inca daca ar fi bine sa demisioneze din Parlament

„Opozitia unita” a dat-o din nou in bara, demonstrand ca este mai dezbinata ca oricand. In comparatie cu reuniunea liberalo-pesedista, sedinta extraordinara a Parlamentului a semanat cu o sindrofie despre liniste si pace-n lume. Nu de putine ori, din spatele usilor inchise, au razbatut protestele parlamentarilor PSD care nu au acceptat nici in ruptul capului sa se faca de cacao si sa demisioneze din functii.

Protestul Opozitiei s-a fasait

Procedura de spalare de creier pe care Crin Antonescu a incercat sa le-o aplice uselistilor a avut efect de bumerang, la finalul intalnirii, alesii, mai ales cei ai PSD, mai-mai ca incepusera sa nu-l mai considere atat de antipatic pe Emil Boc. „Frectie la un picior de lemn. Asta este demisia noastra. Dar cu Antonescu nu te poti intelege. Daca nu ai sustinerea oamenilor, daca nu se declanseaza o greva generala in toate domeniile de activitate, demisionam ca prostii. Problema si mai grava este ca ne-am bagat intr-o situatie fara iesire. Lumea acum asteapta un gest maret din partea noastra, dar noi nu avem cum sa-l facem. Asta este, ne-am facut-o cu mana noastra”, a declarat un parlamentar social-democrat. La polul opus, o mana de alesi liberali, printre care si Ludovic Orban, s-au grabit sa-si scrie demisiile, dar le-au pastrat in sertar pana la 1 februarie, data la care va incepe sesiunea parlamentara.

Ramane cum am stabilit

Asa se face ca dupa ore bune de certuri, uselistii au iesit din sedinta la fel cum au intrat, adica fara un punct de vedere comun. Mai exact, liberalii si pesedistii s-au prezentat in fata lui Emil Boc fara un plan concret, ci doar cu textele vechi privind anticipatele. Mult mai precaut decat Antonescu, Victor Ponta a propus declansarea unei greve parlamentare, un fel de apa de ploaie de pe urma careia insa alesii isi vor incasa in continuare leafa.

Pesedistii, deranjati de fumurile lui Antonescu

Crin Antonescu

Desi social-democratii si liberali urmau sa reuneasca in sedinta undeva in jurul orei 11.15,  Crin Antonescu a intarziat ca de obicei. Un detaliu peste care pesedistii ar fi trecut mai usor, daca nu l-ar fi surprins pe liderul PNL in timp ce tragea tacticos din tigara, intr-un coltisor. Asa cum era de asteptat, imaginea i-a scos din sarite pe social-democrati care asteptau de mai bine de jumatate de ceas ca Antonescu sa-si faca aparitia.

Mircea Toader era sa se aleaga cu aniversarea suspendata

Mircea Toader

Mircea Toader a fost la un pas de a ramane “nebaut” de colegi, de ziua sa de nastere. Care a coincis, in acest an, cu protestele din strada si cu sesiunea extraordinara. Motiv pentru care, initial, Toader a si afirmat ca anuleaza reuniunea programata la grupul parlamentar al PDL, chiar daca venise pregatit cu de toate. Pedelistii apucasera insa sa dea iama prin vin si prajituri, iar Toader nu a mai avut ce sa faca.

Parlamentul s-a intrunit degeaba

Sesiunea extraordinara fuse si se duse. Puterea si Opozitia au ramas in transeele lor, iar protestatarii in strada.

Luati de la Boc stilou sa va scrieti demisiile!

Tinand cont de Constitutie si regulamente, rezultatul era previzibil. De mirare ar fi fost daca alesii din ambele tabere ar fi fost in stare sa ajunga la vreun acord. Lucrurile s-au desfasurat insa tot pe regula cunoscuta, “ba p-a ma-tii”. Dupa ce premierul Emil Boc a cuvantat pe fondul unui cor care-i cerea demisia, diversi alesi au luat si ei cuvantul. Remarcabila a fost prestatia liberalului Crin Antonescu, despre care pana si cativa pesedisti, colegi cu el in USL, au spus ca parca a fost apucat de streche. Pe un ton permanent ridicat, cu accente de-a dreptul isterice, Antonescu le-a comunicat pedelistilor ca USL nu accepta dialogul, ci insista pentru solutia “radicala”: alegeri anticipate, parlamentare si prezidentiale. Timp in care unii pesedisti, usor mirati de furia emanata de co-presedintele lor, puneau excesul de note acute pe seama esecului intalnirii efectivelor PSD si PNL. Intalnire consumata anterior plenului si considerata total neproductiva de majoritatea asistentei.

[poll id=”182″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
337 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se vede draga manu motu ca esti spalat pe creier. Nu-ti convine uita-te pe latrina 3, acolo e de tine si de cei ca tine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger