AcasăNewsAfla cum a fentat Obama taxele londoneze

Afla cum a fentat Obama taxele londoneze

Primarul Londrei a amendat convoiul presedintelui Barack Obama din timpul vizitei oficiale, din cauza neplatii „taxei de centru”.

Bestia” a mers la bara cu masinile de protectie si l-a scapat pe Obama de plata taxei, nefiind inregistrata de camerele de luat vederi

Convoiul de masini care a insotit „Bestia” lui Obama – Cadillacul blindat – a traversat centrul Londrei, drept pentru care trebuia sa contribuie la taxa de drum. Pentru ca Ambasada americana n-a platit, primaria a emis o amenda de 120 de lire, trimitand in plic si imagini cu masinile insotitoare, cu numarul de inmatriculare, conform legii. Numai ca numeroasele camere de luat vederi postate in centrul Londrei pentru a furniza „probe”, nu au reusit sa inregistreze numarul Bestiei, pentru ca aceasta rula incadrata „la bara” de masinile de protectie. Astfel, din tot convoiul, Bestia a scapat.

Controverse pe bani grei

Taxa de acces in centrul Londrei se aplica tuturor vehiculelor care intra in aceasta zona si este de zece lire pe zi. Diplomatii refuza sa plateasca aceasta taxa, invocand o conventie de la Viena din 1960, prin care sunt scutiti de taxe. Insa, Primaria Londrei e hotarata sa incaseze taxa din urma, din 2003, cand a fost impusa. Si are de recuperat peste opt milioane de dolari numai de la americani. In total, 80 de milioane de la diplomatii straini.

author avatar
National
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger