AcasăNewsAfla cine va conduce Coreea de Nord dupa moartea lui Kim Jong-il...

Afla cine va conduce Coreea de Nord dupa moartea lui Kim Jong-il

“Iuri” Kim Jong-il, liderul nord-coreean, considerat unul dintre cei mai ciudati dictatori ai lumii, a murit. Fiul sau cel mic, Kim Jong-uen, ii urmeaza la „tron”.

Kim Jong-il

Kim Jong-il a murit la 17 decembrie, in timpul unei calatorii cu trenul prezidential, in urma unui atac de cord.

Coreea de Sud, in alerta

Funeraliile au fost stabilite pentru 28 decembrie, la Phenian, iar pana atunci autoritatile de stat au declarat doliu national. Fiul sau cel mic, Kim Jong-uen, de 28 de ani,  a fost numit succesor imediat. In urma anuntului mortii lui Kim Jong-il, Coreea de Sud a intrat in stare de alerta, sporind supravegherea frontierei ultrasecurizate cu Coreea de Nord. Totodata, Coreea de Sud i-a cerut aliatului sau american, care mentine 28.500 de militari pe teritoriul sau, sa sporeasca supravegherea prin satelit si cu avioanele. Si guvernul japonez a convocat ieri o reuniune de urgenta pe teme de securitate. Un purtator de cuvant al Casei Albe a anuntat ca Statele Unite supravegheaza „de aproape” evenimentele cu privire la moartea presedintelui nord-coreean Kim Jong-il.

S-a dus „Luceafarul” de pe Muntele Alb

Controversa privindu-l pe liderul nord- coreean Kim Jong-il incepe de cand a aparut pe lume. Nasterea lui a fost inregistrata de autoritatile sovietice sub numele Iuri Irsenovici Kim, la 16 februarie 1941, la Viatskoie, Siberia, unde tatal, Kim Il-sung si mama, Kim Jong – suk, se refugiasera. Oficial, insa, “luceafarul”  a venit pe lume in 1942, pe Muntele Baekdu, “Marele Alb”, loc sacru, unde a luat fiinta primul regat, in 2333 i.e.n. Nasterea sa ar fi fost vestita de o randunica si intampinata de un curcubeu dublu, plus aparitia unei noi stele, “elemente” divine introduse in biografie de catre responsabilii cu imaginea sa.

Mare iubitor de femei

Poporul a cazut din picioare la auzul mortii iubitului conducator Kim Jong-il

Jong -il a devenit “iubitul conducator” din 1994, ca succesor al tatalui sau, Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord. Statura de numai 1,58 m, ridicata de pantofi speciali cu toc de 10 cm, nu l-a impiedicat sa faca numeroase cuceriri. Casatorit la dorinta tatalui sau in 1974 cu fiica unui ofiter superior, Jong-il si-a cautat fericirea in alta parte. S-a iubit cu actrita Sung Hye-lim, care i-a nascut un fiu in 1971, pe Kim Jong-nam, si care a fost exilata la Moscova, unde a si murit.

Fiul sau cel mic, Kim Jong-uen, ii urmeaza la „tron”

A urmat dansatoarea Koh Young-hee, care i-a nascut pe Jong-chul si Jong-uen, acesta din urma fiind anuntat de Coreea de Nord ca fiind succesorul tatalui sau.

author avatar
Adina Mutar
770 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger