AcasăNewsAfla cine ii conduce din umbra pe miliardarii lumii

Afla cine ii conduce din umbra pe miliardarii lumii

Se spune ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica. Poate nu neaparat o femeie puternica din punct de vedere financiar si nici macar una cu o imagine publica  bine conturata, dar, cu siguranta, o femeie suficient de intelegatoare si inteligenta pentru a transforma caminul intr-un loc linistit si propice  zamislirii marilor proiecte financiare.

Iata, asadar, cine sunt femeile puternice din spatele celor mai puternici oameni de afaceri ai planetei.

Wendi Deng, tigroaica lui Ruper Murdoch

Wendi (42 de ani) sare la bataie pentru sotul ei, Rupert Murdoch (80 de ani)

Despre chinezoaica Wendi Deng se stie ca e bataioasa din fire si nu se lasa pana cand lucrurile nu ies dupa voia sa. Provine dintr-o familie modesta, nu a ezitat sa se marite cu barbati mult mai in varsta decat ea pentru a parveni, iar odata ajunsa sotie de miliardar in domeniul presei, respectiv doamna Murdoch, a avut pretentia sa nu se transforme intr-o casnica de lux, ci sa faca afaceri. Incet-incet a devenit un personaj-cheie in imperiul financiar al sotului ei. Nu de mult si-a aparat barbatul ca o tigroaica atunci cand un protestatar i-a aruncat cu spuma de ras in fata.

Melania, modelul lui Donald Trump

Melania (41 de ani) este partea frumoasa si eleganta a cuplului Trump (65 de ani)

Fost model, frumoasa Melania se incapataneaza sa demonstreze ca nu e doar un chip placut si nici o femeie rasfatata, care sta acasa si cheltuie milioanele sotului. Melania, care vorbeste cinci limbi straine, s-a casatorit in 2005 cu Donald Trump, are un baietel cu acesta si cateva afaceri pe care le administreaza cu success. Lucreaza ca designer de interioare si are chiar si o linie de bijuterii. De curand, s-a implicat si in politica, devenind principala sustinatoarea a sotului ei, care viseaza sa devina presedintele Statelor Unite.

Priscilla Chan, doctorul lui Mark Zuckerberg

Priscilla Chan (27 de ani) pare sa fie femeia ideala pentru taticul Facebook

Priscilla si “taticul Facebook” s-au cunoscut in studentie, la o petrecere. Au intrat in vorba in timp ce stateau la coada in fata toaletei, asteptand sa se elibereze un closet. De atunci au ramas impreuna si, spun prietenii, sunt facuti unul pentru altul. Puternic legata de mostenirea chineza, Priscilla, care a studiat medicina la Harvard, este cea care l-a dus pe Mark in Asia. Este un personaj iubit de presa, desi nu este tocmai atragatoare si nici dornica de interviuri.

Melinda, zana buna a lui Bill Gates

Cand vine vorba de fapte bune, Melinda (46 de ani), sotia lui Bill Gates (55 de ani), e prima

Melinda Ann French si Bill Gates s-au casatorit in 1994 si au impreuna trei copii. S-au cunoscut la un eveniment Microsoft, amandoi fiind pasionati de calculatoare. Licentiata in informatica si economie, Melinda s-a implicat de cand se stie in actiuni caritabile. Din 2006 pana in 2008, a fost inclusa in topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. Este cunoscuta  si apreciata pentru modestia de care da dovada, dar si pentru dorinta de a se ajuta cat mai multi suferinzi.

Laurene, sprijinul lui Steve Jobs

Laurene (48 de ani) este omul in care Steve Jobs (56 de ani) are cea mai mare incredere

Despre Laurene Powell, sotia lui Steve Jobs, fostul presedinte al companiei Apple, jurnalistii au doar cuvinte de lauda. Cei doi s-au casatorit in 1991 si au impreuna trei copii. S-au cunoscut la universitate si de atunci formeaza un cuplu discret si, mai cu seama, unit. Laurene este presedinte cofondator al College Track, o fundatie care ajuta tinerii dornici sa studieze, dar nu au mijloace financiare sa mearga la facultate. De cand a descoperit ca sotul ei sufera de cancer, Powell a lasat cariera pe planul secund, transformandu-se in asistenta medicala pentru acesta.

author avatar
Alina Creanga
1.014 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger