AcasăNewsAfla care este cel mai sarac presedinte din lume!- VIDEO

Afla care este cel mai sarac presedinte din lume!- VIDEO

(foto: captura site BBC)

Exista si presedinti care tin sa traiasca modest! Este cazul lui Jose Mujica, seful statului Uruguay, care locuieste la o ferma si doneaza saracilor cea mai mare parte din veniturile sale.

(foto: captura site BBC)

Conform unui material prezentat de BBC, Mujica are un stil de viata modest si sta intr-o zona rurala, aflata in afara orasului Montevideo, capitala statului Uruguay. Liderul tarii lucreaza pamantul impreuna cu sotia lui, creste flori si bea apa dintr-o fantana aflata in curtea casei sale.

Jose Mujica doneaza mai bine de 90 la suta din veniturile sale, ceea ce i-a adus porecla de „cel mai sarac presedinte din lume”. Liderul statului sustine ca indrageste acest trai modest si ca este fericit cu ce ii ramane.

Mujica are o poveste de viata destul de trista. A fost impuscat de sase ori si a stat14 ani in inchisoare, pentru ca a facut parte dintr-o gherila uruguayana de extrema stanga, inspirata de Revolutia Cubaneza. A fost eliberat in 1985, cand Uruguayul a devenit stat democrat.

„Sunt numit «cel mai sarac presedinte», dar nu ma simt sarac. Oamenii saraci sunt cei care muncesc doar ca sa mentina un stil de viata luxos si isi doresc mereu tot mai mult. E o chestiune care tine de libertate. Daca nu ai multe lucruri, nu trebuie sa muncesti toata viata ca un sclav ca sa le intretii, tocmai de aceea ai mai mult timp pentru tine”, a marturisit Jose Mujica.

Presedintele Uruguayului sustine ca si-ar dori ca stilul de viata auster pe care el il duce sa-l vada extins la nivel international. Mujica nu va mai avea dreptul sa candideze, din anul 2014, la un nou mandat la presedintia Uruguayului, asa ca iesirea sa la pensie nu va presupune adaptarea la un nivel de trai mai scazut, cum este cazul altor sefi de stat.

[youtube]AoCk8UWn_s0[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger