AcasăNewsAfaceristul Nelu Iordache, la DIICOT

Afaceristul Nelu Iordache, la DIICOT

Nelu Iordache l-a turnat pe fostul ministru al Transporturilor la DNA

Omul de afaceri care detine firma Romstrade a ajuns, in aceasta dimineata, la sediul central al procurorilor Antimafia.

Nelu Iordache

UPDATE: Procurorii DIICOT au oferit detalii despre actiunea de joi, respectiv despre cele 37 de perchezitii facute in Bucuresit si sapte judete -Ialomita, Iasi, Galati, Giurgiu, Prahova, Valcea si Arges, mentionand ca in cauza exista suspiciuni in privinta unor fapte de spalare de bani, evaziune fiscala, dar si inselaciune. Nu mai putin de 38 de suspecti au intrat in vizorul anchetatorilor in acest caz.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor, asa cum sunt ele trecute in comunicatul DIICOT:

„La data de 21 aprilie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti impreuna cu ofiteri de politie judiciara  din cadrul  Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti  si ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Ilfov au efectuat un numar de 37 de perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ialomita, Iasi, Galati, Giurgiu, Prahova, Valcea si Arges in cadrul unei actiuni vizand  destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada  2011-2012  suspectii, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, au contactat mai multe persoane juridice carora le-au solicitat oferte pentru materialele / produsele / serviciile prestate de catre acestea, conform obiectului de activitate al fiecarei societati.

S-a retinut ca membrii grupului infractional acceptau ofertele fara a negocia preturile, semnau contracte de cumparare marfuri sau prestari servicii, dupa care emiteau instrumente de plata fara acoperire .

Astfel, din probatoriul administrat in cauza pana in prezent a rezultat ca respectiva societate comerciala  a incheiat contracte fara a-si onora obligatia de plata cu mai multe persoane juridice, producand un prejudiciu total de 13.130.977,76 lei.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constat ca marfurile si serviciile astfel achizitionate erau livrate catre diversi beneficiari –prin intermediul a doua societati comerciale,  la preturi mult mai mici decat cele de achizitie.

In cauza se efectueaza cercetari fata de un numar de 38 de suspecti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

La activitati au participat specialisti A.N.A.F.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei – VLAD TEPES  Bucuresti”.

–––-

Nelu Iordache este audiat la aceasta ora de catre procurorii DIICOT, in fata carora a fost adus, dupa ce a fost preluat de acasa, cu mascatii. Momentan nu se cunoaste exact ce calitate are omul de afaceri in cauza aflata in cercetarea procurorilor.

Trebuie, insa, spus faptul ca tot in aceasta zi, anchetatorii au facut peste 30 de perchezitii, atat in Capitala cat si in mai multe judete. Pe surse, s-a aflat ca este vorba despre o actiune ce vizeaza un dosar in care exista mai multe suspiciuni privind nereguli de natura fiscala, printre care si presupuse fapte de evaziune fiscala, dar si ca prejudiciul ar depasi 10 milioane de lei.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger