AcasăNewsAfaceristul Radu Nemes si sotia acestuia, complicii lui Codrut Marta, au fost...

Afaceristul Radu Nemes si sotia acestuia, complicii lui Codrut Marta, au fost arestati in SUA

Afaceristul bacauan Radu Nemes si sotia acestuia, Diana, au fost arestati, miercuri seara, in SUA.

Cei doi sunt acuzati ca au comis o frauda in Romania, in urma cu doi ani, si au prejudiciat statul roman cu cel putin 15 milioane de euro. In acelasi dosar este implicat si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Radu si Diana Nemes erau liderii unui grup infractional specializat in afaceri dubioase cu produse petroliere. Conform DNA, sotii Nemes au infiintat mai multe societati care importau motorina si o vindeau apoi sub denumriea altor produse inferioare, prin intermediul unor firme fantoma controlate de interpusi.

Nemes evita astfel plata accizelor si TVA-ului datorat pentru vanzarea motorinei. Interesant este ca sotii Nemes se ascundeau in SUA printre membii unui cult religios, informeaza antena3.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis mandat de arestare in lipsa pe numele sotilor Nemes, in urma cu doi ani, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul lui Codrut Marta. Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar este urmarit penal pentru evaziune fiscala si este cautat in intreaga lume.

author avatar
Cristi Ionita
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger