AcasăNewsAfaceristul Nikolaus Mann, condamnat la 15 ani de inchisoare

Afaceristul Nikolaus Mann, condamnat la 15 ani de inchisoare

sursa foto: renasterea.ro

Magistratii de la Tribunalul Arad au decis sa-l condamne la 15 ani de inchisoare pe afaceristul timisorean Nikolaus Mann.

sursa foto: renasterea.ro

Mann a fost gasit vinovat de delapidarea firmelor din grupul Aton, respectiv ca a prejuciat bugetul de stat cu peste 33 de milioane de euro.

Verdictul vine dupa mai bine de doi ani din momentul in care Mann a fost trimis in judecata de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara.

Conform oamenilor legii, citati de renasterea.ro, „administratorii firmelor din grupul Aton, sub coordonarea inculpatului Mann Nikolaus, au obtinut beneficii financiare substantiale prin insusirea in mod fraudulos, folosirea si traficarea de bunuri si bani, apartinand societatilor comerciale administrate, prin falsificarea si utilizarea unor documente falsificate (contracte de comodat, de livrare de marfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare)”.

Nikolaus Mann, care are dubla cetatenie, romana si germana, a fost gasit vinovat de delapidare cu consecinte deosebit grave, gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger