AcasăNewsAfaceristul Nelu Iordache, trimis in judecata pentru noua infractiuni

Afaceristul Nelu Iordache, trimis in judecata pentru noua infractiuni

(foto: romania libera)

„Regelui asfaltului” a fost trimis, luni, in judecata. Nelu Iordache este acuzat de noua infractiuni. Afaceristul se afla deja in arest preventiv.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a administratorului societatii SC ROMSTRADE SRL. Potrivit comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie, Iordache este acuzat de „schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (61 de acte materiale), utilizarea cu rea-credinta a creditului societatii, in forma continuata (3 acte materiale), delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (136 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (20 acte materiale de instigare si 7 de autorat), fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (35 de acte materiale din care 20 de acte materiale de autorat si 15 acte materiale de instigare), doua infractiuni de spalare de bani, in forma continuata si doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, dintre care una in forma continuata”.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au stabilit ca Iordache, administratorul SC ROMSTRADE SRL a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia a 31.519.960 lei, suma ce reprezenta o parte din avansul incasat de la CNADNR SA pentru proiectarea si executia lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad. Este vorba de o lucrare finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene. Conform procurorilor DNA, suma respectiva a fost folosita pentru achitarea unor datorii restante ale societatii ROMSTRADE SRL, pentru a sustine societatile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla in mod direct sau prin persoane interpuse, precum si in scop personal, dupa retragerea unor sume in numerar.

Iordache a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in decembrie 2012, in urma deciziei magistratilor Tribunalului Bucuresti. Masura a fost prelungita succesiv de instanta.

Cititi si: Compania aeriana a lui Nelu Iordache, scoasa la vanzare

Nelu Iordache, ultima zvacnire!
“Spovedania” de la DNA nu l-a scapat pe Nelu Iordache de arest

“Pocaitul” Nelu Iordache, declaratie “bomba” la DNA!

author avatar
eNational
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger