AcasăNewsAfaceristul Maricel Pacuraru, patru ani de inchisoare

Afaceristul Maricel Pacuraru, patru ani de inchisoare

Afaceristul Maricel Pacuraru, unul dintre sefii Realitatea Media, si Mihail Toader, fostul director al Postei Romane, au fost condamnati la cate patru ani de inchisoare cu executare.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este una definitiva, cei doi fiind acuzati de comiterea mai multor infractiuni economice in celebrul dosar „Posta Romana”.

Exista informatii conform carora Maricel Pacuraru si Mihail Toader au capusat Posta Romana cu peste 18 milioane de lei.

Cei doi au pus la cale un plan prin care Posta Romana incheia mai multe contracte comerciale cu firme controlate de Pacuraru.

In plus, in 2006 s-au incheiat polite de asigurare pe numele angajatilor, dar prin incalcarea legii si a reglementatilor interne ale Postei Romane.

Maricel Pacuraru si Mihail Toader au fost trimisi in judecata in 2009. In 2012, magistratii de la Tribunalul Bucuresti il condamnau pe Pacuraru la opt ani de inchisoare, iar Mihail Toader primea o sentinta mai blanda – sase ani de inchisoare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca cei doi au fost ajutati de Emanoil Lepadatu, fost director economic, si Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica, sa fraudeze Posta Romana. Lepadatu si Marinescu au fost condamnati si ei la cate patru ani de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger