AcasăNewsAfaceristul Horia Simu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Afaceristul Horia Simu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, vineri seara, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a afaceristului Horia Simu.

Simu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, infractiune ce l-a ajutat sa obtina despagubiri uriase pentru un teren supraevaluat cu cel putin 55 de milioane de euro.

Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, „valoarea totala la care a fost evaluat imobilul supus despagubirii (teren in suprafata de 97.509 metri patrati situat in Bucuresti, in zona cartierului Militari), s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1315,53 euro/ mp) echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei, prejudiciind bugetul de stat cu aceasta suma si facilitand obtinerea unor foloase patrimoniale necuvenite de catre Horia Simu, in acelasi cuantum. De precizat este faptul ca inculpatul Simu a sprijinit si inlesnit nerespectarea prevederilor legale de catre presedintele, vicepresedintele si membrii Comisiei de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, prin depunerea la dosarul de despagubire a mai multor documente prin care s-au justificat necorespunzator realitatii o stare de sanatate precars si o identificare gresita a terenului in scopul acreditarii ideii de imposibilitate de restituire in natura si de urgenta in solutionarea dosarului”.

Horia Simu a fost dus, deja, in Arestul Central al Politiei Capitalei, insa decizia nu este una definitiva, ea putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Va reamintim ca, in acest dosar, mai sunt implicati si Ingrid Zaarour, Catalin Theodor Nicolescu, Remus Mihnea Iuoras si Ionela Mihaela Nicolescu (fosta Barbulescu), presedinte, vicepresedinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, dar si Florin Alexandru Hanu, expertul evaluator.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger