AcasăNewsMilionarul Gruia Stoica, dus incatusat la DNA

Milionarul Gruia Stoica, dus incatusat la DNA

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman, a fost adus cu catuse la maini, miercuri seara, la sediul central al DNA pentru a da explicatii in legatura cu o licitatie pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Gruia Stoica este acuzat ca ar fi facut presiuni pentru a castiga licitatia pentru transportarea carbunelui

UPDATE – Milionarul Gruia Stoica a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Este acuzat de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia. Avocatul Doru Catalin Bostina este acuzat de trafic de influenta. Va fi anchetat in stare de libertate, dar are interdictie de a parasi tara.

Afaceristul Gruia Stoica a fost ridicat de mascati si dus la DNA, in baza unui mandat de aducere. Surse apropiate anchetei sustin ca milionarul s-a impotrivit demersului, reactionand violent, politistii fiind nevoiti sa-l incatuseze. In cursul zilei de ieri, procurorii DNA au descins la Complexul Energetic Oltenia, pentru a verifica desfașurarea licitației pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia. Procurorii au ridicat plicurile in care erau depuse ofertele CFR Marfa si ale Grupului Feroviar Roman, condus de Gruia Stoica.

Potrivit unor surse judiciare, au existat presiuni mari, mai ales in cadrul Ministerului Transporturilor, pentru ca respectivul contract, in valoare de 48 milioane de euro, sa fie oferit companiei lui Gruia Stoica, Grup Feroviar Roman, in defavoarea CFR Marfa. De altfel, marti noaptea, directorul general al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici, a fost dus de urgenta la Spitalul Elias din Capitala in urma unui atac cerebral. Surse apropiate acestuia sustin ca directorului i s-a facut rau in urma presiunilor din ultimele zile exercitate asupra sa de oamenii din minister ai lui Relu Fenechiu, in frunte cu secretarul de stat Cristian Ghibu si fostul manager privat de la CFR SA George Micu. Miercuri seara, la inchiderea editiei, Gruia Stoica era audiat de procurorii DNA, impotriva sa fiind inceputa urmarirea penala pentru fapte de coruptie. in plus, tot aseara, sosise la audieri si avocatul Doru Bostina, vizat si el in acelasi dosar.

author avatar
Nicole Ionescu
620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger