AcasăNewsAfaceristul Gruia Stoica a fost arestat preventiv

Afaceristul Gruia Stoica a fost arestat preventiv

Milionarul Gruia Stoica a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile. Masura luata de catre oamenii legii vine la doar o zi dupa ce omul de afaceri fusese retinut.

Afaceristul a fost arestat pentru 29 de zile, potrivit RealitateaTV. Proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR) a fost adus cu mandat si incatusat, miercuri seara, pentru a fi audiat la sediul DNA, intr-un dosar in care procurorii il acuza de cumnparare de influenta. Dupa audieri, procurorii au decis retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri, DNA anuntand ca afaceristul va fi prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. In acelasi caz este cercetat si avocatul Doru-Catalin Bostina, insa in cazul acestuia s-a dispus masura obligatiei de a nu parasi tara.

Potrivit procurorilor DNA, Stoica este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro. Totul pentru ca si-ar fi dorit sa afle pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa si GFR. Din rezolutia DNA rezulta ca „exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Bostina Doru-Catalin suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfa” S.A (unul dintre competitori), in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei. Acest demers avea ca scop, depunerea de catre S.C. Grup Feroviar Roman S.A., a unei oferte cu un pret cat mai apropiat de cel propus de S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfa” S.A., astfel incat profitul inregistrat pe parcursul derularii contractului sa fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate”.

 

Cititi si: Milionarul Gruia Stoica, dus incatusat la DNA

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger