AcasăNewsAfaceristul Georgica Cornu, suspect de evaziune fiscala si spalare de bani

Afaceristul Georgica Cornu, suspect de evaziune fiscala si spalare de bani

Georgica Cornu este suspectat de crearea unui prejudiciu de noua milioane de euro

Omul de afaceri Georgica Cornu, devenit cunoscut datorita relatiei de iubire cu realizatoarea tv Marina Almasan, este vizat intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Georgica Cornu este suspectat de crearea unui prejudiciu de noua milioane de euro

Afaceristul a fost ridicat, ieri, de politisti si dus la audieri la sediul Politiei Judetene Mehedinti, anterior anchetatorii efectuand 61 de perchezitii in Bucuresti si in zece judete.

Operatiuni fictive

La audieri au fost adusi si Lucian Caraiman, administrator al grupului de firme Confort detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, precum si Nicolae Semen, administratorul societatii de constructii Trans Exfor, cu sediul in Baia de Arama, care a apartinut primarului din oras, Rafael Dunarintu, pana in 2009, cand acesta a fost ales in functie. In perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti ai 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

author avatar
National
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger